BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Trabzona sahip çıktı

Hrant Dink cinayetinin ardından gündemde en çok konuşulan şehir olan Trabzon'a Başbakan Erdoğan sahip çıktı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da yaşanan olayların her ilde yaşanabileceğini, her ilin içinden bu tür insanların çıkabileceğini belirterek, "Bu var diye, kimse kalkıp da Trabzon'da benim vatandaşlarımı veya Trabzon kentini elinin tersiyle bir tarafa itebilir mi? Böyle bir hak var mı?" dedi.

Mevcut olaylar nedeniyle Trabzon'un bunu hak etmediğinin söylendiğini ifade eden Erdoğan, "Niye bunu konuştuğumuzu merak ediyorum. Böyle bir şeyi konuşmamıza gerek yok ki. Her ilin içerisinden bu tür insanlar çıkar. Bu, işin doğasında, yapısında var" diye konuştu.

Erdoğan, 81 vilayetin masaya yatırıldığında hepsinde bunun olduğunun görüleceğini ifade etti. Erdoğan, Trabzon'da müşterek olarak bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğinin konuşulması gerektiğini, ilerlemenin böyle sağlanacağını söyledi.

KİMSE GÜVENLİK KUVVETLERİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN

Son zamanlarda bazı liderlerin kiminin jandarmayı öven, kiminin de emniyeti yeren açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Kimse onların üzerinden kalkıp da spekülasyon içine girmesin. Hatalar, yanlışlar, eksikler olabilir. Kalkıp bunlar üzerinden bir çatıştırma gayreti içerisine girmenin hiç anlamı yok. Hiçbir siyasinin de bunu yapma yetkisi yok" diye konuştu.