BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.418,16
HABER /  SPOR

Göztepe maçında olay çıktı

Balıkesirspor ile Göztepe arasında oynanan karşılaşmasında çıkan olaylarda, çok sayıda kişi hafif yaralandı.

Abone ol

Üçüncü Futbol Ligi 3. Grup'ta Balıkesirspor ile Göztepe arasında oynanan karşılaşmasının öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda, çok sayıda kişi hafif yaralandı, 1 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi, İzmir'den gelen Göztepe taraftarlarını taşıyan minibüs, Balıkesirspor taraftarlarının bulunduğu açık tribün önündeki bilet gişesinde durunca, iki takım taraftarları arasında tarışma çıktı. Tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Bu sırada, Göztepe taraftarlarından birinin tabancayla havaya ateş ettiği iddia edildi. Yaklaşık 15 dakika süren arbede sırasında minibüsün camları kırıldı. Araçta yapılan aramada, 1 adet kuru sıkı tabanca ile kesici aletler ele geçirildi.

Balıkesirspor'un 1-0 mağlubiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın 89. dakikasında ise iki takımın yedek kulübelerinde bulunan teknik adamları ve yöneticiler arasında bir pozisyon nedeniyle tartışma yaşandı.

Karşılıklı yumruklaşmaların da olduğu kavga, güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle büyümeden önlendi.

Olaylara karışan Balıkesirsporlu futbolcu Hakan Varnalı kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Karşılaşmanın bitiminde ise Balıkesirsporlu futbolcular maçın hakemleri Murat Vezne, Serdar Yılmaz ve Murat Dinler'e tepki gösterdi. Bu sırada, sahaya girerek hakemlere saldırmak isteyen bir taraftar gözaltına alındı.

Balıkesirsporlu taraftarlar yönetim ve futbolculara yönelik protestolarını saha dışında da sürdürdü. Kırmızı-beyazlı futbolcuların bulunduğu belediye otobüsünü yumruklayan taraftarlar, futbolcular aleyhine sloganlar attı.

Daha sonra Göztepe taraftarlarının bulunduğu tribüne yönelen taraftarlar, çevik kuvvet ekiplerinin biber gazı kullanması ve panzerlerden su sıkması sonucu dağıtıldı.

Göztepeli futbolcular 20 dakika sahada bekletilirken, yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu da uzun süre tribünde tutuldu.

Karşılaşmanın bitiminden 1 saat sonra statdan çıkarılan Göztepe taraftarlarını taşıyan minibüs ve otobüslere kent çıkışına kadar polis ekipleri eşlik etti.