BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.420,21
HABER /  SPOR

Güreşte şampiyonlar belli oldu

Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası müsabakaları Ankara'da sona erdi. İşte şampiyon güreşçiler..

Abone ol

Atatürk Spor Salonu'ndaki şampiyonanın üçüncü ve son gününde 66 ile 96 kilolarda müsabakalar yapıldı. 66 kiloda geçen yıl Türk vatandaşlığına geçen İstanbul Tekelspor Kulübü'nden Ramazan Şahin, finalde İzmir Tekelspor Kulübü'nden Ömer Çubukci'yi yenerek şampiyon olurken, bu kiloda üçüncülüğü Ankara Şekerspor Kulübü'nden Ayetullah Yeşil ve Amasya Şekerspor Kulübü'nden Mustafa Kuyucu elde etti.

Bu arada, 66 kilo final müsabakasında gergin anlar yaşandı. Şahin ile Çubukci arasındaki mücadelenin ikinci periyodunun bitimine 4 saniye kala, Çubukci'nin antrenörleri tarafından hakemlerin kararına itirazda bulunuldu. Hakem masasının önünde yaşanan tartışmanın büyümesini güvenlik güçleri engelledi.

Geçen sene Türk vatandaşlığına geçen Dağıstan kökenli Rus güreşçi İshak İrbayhanov, Ramazan Şahin adını almıştı. Bu güreşçi, geçen yıl milli takım kadrosuna alınmak istenmiş, ancak yapılan seçmeler sonunda kadroya girememişti.

96 kiloda ise finalde takım arkadaşı Salih Erinç'i yenen Amasya Şekerspor Kulübü'nden Hakan Koç şampiyon olurken, Ankara ASKİ Spor Kulübü'nden Osman Özgün ve Amasya Şekerspor Kulübü'nden Sait Bingöl bu kategoride üçüncülüğü elde etti.

Öte yandan, takım sıralamasında Amasya Şekerspor 64 puanla birinci olurken, Ankara ASKİ Spor 45 puanla ikinci, Ankara Şekerspor ise 41 puanla üçüncü oldu.