BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA

Meclisin gergin vekilleri

Genç'e saldırı olayında TBMM’de zaman zaman tansiyonu yükselten gergin milletvekilleri etkili oldu.

Abone ol

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’e saldırı olayında TBMM’de zaman zaman tansiyonu yükselten gergin milletvekilleri etkili oldu.

AKP’den Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan, oturduğu yerden sürekli laf atarak gerginliklere katkı yaparken, CHP sıralarında Malik Özdemir (Sivas), Canan Arıtman (İzmir), Çetin Soysal (İstanbul), Yaşar Ağyüz (Gaziantep) ve Şahin Mengü (Manisa) öne çıktı. CHP’den Eşref Karaibrahim (Giresun) ve Mevlüt Aslanoğlu (Malatya) hem laf atan hem de kavga durumunda savunma hattını oluşturan isimler olarak dikkat çekiyor.

Her zaman Aydoğan

Kürsüdeki milletvekiline en fazla laf atan ve gerginliklerin tırmanmasına neden olan isimlerin başında Halil Aydoğan (AKP-Afyon) geliyor. Kavga gecesi Aydoğan, 17 kez “Halikarnas’ta ne oldu?” diye laf atarak Genç’i tahrik etmesiyle dikkat çekti. Genç de, “Tayyip gelsin, muhatabım sen değilsin” karşılığını verdi. AKP cephesinde oturduğu yerden laf atanlar arasında Alaaddin Büyükkaya (İstanbul), Altan Karapaşaoğlu (Bursa), Muzaffer Baştopçu (Kocaeli), Osman Yağmurdereli de (İstanbul) öne çıkıyor.
Kürsüde her konuşması muhalefet sıralarını dalgalandıran isimler arasında ise Avni Doğan (AKP-Kahramanmaraş) başta geliyor.

Meclis’te oturumlarda oturduğu yerden kürsüdekilere sürekli laf atarak tansiyonu yükselten isimler, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’e saldırı olayında da ön saflardaydı