BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.496,26
HABER /  POLİTİKA

Meclis Öcalan kavgasıyla sallandı

TBMM Genel Kurulu'nda Diyarbakır'daki Nevruz etkinliğinde yaşananlarla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 'Yabancılar ve Uluslararası Kanunu Tasarısı'nın görüşüldüğü sıralarda, bugün Diyarbakır'da gerçekleşen Nevruz kutlamaları ve Öcalan'ın mektubunun okunması dolayısıyla TBMM'de sözlü tartışmalar yaşandı.

CHP adına söz alan İzmir Milletvekili Aytun Çıray,"2002 senesinde siz iktidara geldiğinizde terör sıfırdı. Siz başlattınız. Böyle bağırıp çağırarak haklı çıkacağınızı sanıyorsunuz. Siz elinize kan bulaştırdınız. 'Benim annem Türk'tü, Türk milletine hizmete hazırım' diyen, yalvar yakar konuşan Apo'yu eş başabakan sıfatına getirdiniz. Sizin yaptığınız yanlışı düzeltmek bize düşmüştür" dedi.

TABLET BİLGİSAYARDAN CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KONUŞMASI
Çıray'ın ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, tablet bilgisayarında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başbakanlığı döneminde yaptığı bir konuşmayı meclise dinletti. Gül'ün konuşmasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Özel Timler, polis teşkilatımızın büyük fedakarlıklar ve kararlılıkla sürdürdüğü bu mücadele neticesinde bugün PKK eğer darmadağını hale geldiyse, bunun tekrar toparlanmasına kesinlikle fırsat vermemek gerekir" ifadeleri yer aldı. Vural daha sonra, "Şimdi siz, Diyarbakır'da mesajlarını yayınladınız. Yazıklar olsun, getirdiğiniz tablo bu" şeklinde konuştu.

İDAMI SİZE KİM ERTELETTİ?
Ardından söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise Öcalan'ın yakalandığı dönemde idam cezası olduğunu hatırlatarak, "Kim size erteletti. Sizin döneminizde, niye idamı ertelediniz. Hangi mihraklar izin vermedi. Ne getirsek ülke bölünüyor diyorsunuz" dedi.

VURAL: HODRİ MEYDAN SİZE

Konuşmaların ardından söz alan Vural, kendisine verilen sürede sözlerini bitirmeyince, Adalet ve Kalkınma Partisi sıraları tarafından propaganda yapmakla suçlandı.
Aydın, Vural için "Oyuncağı elinden alınmış bir çocuğunu feryadı gibi" ifadelerini kullandı. Aydın ayrıca, "Sizin böldüğünüz ülkeyi bir araya getirmeye çalışıyor. Asıl ihanet bu çözüme karşı çıkmaktır. Terörle mücadele siyasetle sonuna kadar müzakere diyoruz. Ne gerekirse yapacağız. Milletimizin milli ve manevi değerlerine ters düşmeden..." şeklinde konuştu. Bu sırada Vural, Aydın'ın konuşmasına müdahale etmeye çalıştı.

Vural, "Bu konuşma bebek katilini ve onunla mücadele eden, şehit ve gazilerimizi ruhunu katledenleri reddeden bir anlayıştır. Bunları defalarca söyledik. Ama bunlara karşılık AKP Grup Başkanvekilinin bunlara karşı söz alması bile ihanetin ne kadar derin olduğunu ortaya koyuyor. Bizim sözümüz Türk bayrağına el uzatanlara. Niye rahatsız olmuyorsunuz? PKK paçavralarının asılmasına, Öcalan'ın mesajının okunmasına ve onun politik lidere dönüştürülmesine söz söyleyemeyen bugün milletin iradesi olan MHP'ye saldırıyorlar. Saldırıyor musunuz hodri meydan. Hodri meydan size" şeklinde konuştu.

Aydın, Vural'ın sözlerine karşılık olarak ise "Bizim anlayışımızda kuru sıkı edebiyat anlayışı olmaz. Bizim anlayışımızda millete hizmet olur" dedi. Vural ayrıca, "Grup Başkanvekili PKK'nın şovunu savunuyor. Yazıklar olsun diyoruz" dedi.