BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.404,44
HABER /  GÜNCEL

Vali'nin bu fotoğrafı günün neşesi oldu

Diyarbakır'daki Nevruz kadar olmasa da İstanbul'da da devlet görevlileri Nevruz'u kutladı.

Abone ol

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu davetlilerle beraber Nevruz ateşi yaktı ve üzerinden atladı. Nevruz ateşinin yanmayacak bir biçimde ayarlanması dikkat çekti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRSOY) ve Zeytinburnu Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen kutlama, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun Nevruz duasını okumasıyla başladı.

Vali Mutlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, baharın müjdecisi Nevruz'un herkese mutluluk, sevinç ve umut getirmesini dileyerek, Nevruz'un, Orta Asya'dan Balkanlar'a Ortadoğu'ya varıncaya kadar çok geniş coğrafyada, pek çok ulusun bahar bayramı olarak kutlandığını anlattı.

"SICAK VE NEŞE DOLU GÜNLERE KAVUŞTUK"

Mutlu, soğuk günlerin geride kaldığını belirterek, "Artık sıcak, neşe dolu günlere kavuştuk. Bugünümüz farklı bir pırıltı, ayrı bir enerji içerisinde... Doğanın uyanışına tanıklık ediyoruz" diye konuştu.

huseyin-avni-mutlu-nevruz-1.jpg

huseyin-avni-mutlu-nevruz-2.jpg 



öcalan-mektubu-içerik.20130321224716.jpg

KÜRTÇESİNİ KÜRT AJANSI BİLE ANLAMADI

Nevruz'daki mektup okumadan geriye akıllarda kalan Pervin Buldan oldu. Kürt ajansları Buldan'ın konuşmasını çevirerek yayınlamaya niyet etti. Ancak Buldan'ın "Kürtçesi o kadar kötü olarak" nitelendi ki Kürt ajanslar bile çevirmeyi başamadı ve bu isyan mesajı geçti (DEVAMI

ÖCALAN'IN MEKTUBU OKUNURKEN MHP ACİL
TOPLANDI

Öcalan'ın mesajının Diyarbakır'da okunmasının ardından MHP Grubu olağanüstü toplandı. Meclis'teki mikrofonlara bakın ne taktılar (DEVAMINI OKU)

diyarbakir-nevruz.20130321224847.jpg
NEVRUZUN EN ŞAŞIRTICI SÜRPRİZİ

Diyarbakır Nevruz'unda Kazım Koyuncu'nun kardeşi Karadenizli şarkıcı Niyazi Koyuncu sürprizi yaşandı. Koyuncu "Hayde" şarkısını yüzbinlerle birlikte söyledi (DEVAMI)

koyuncu-diyarbakir-nevruzunda-.jpg

ERDOĞAN'DAN TÜRK BAYRAĞI TEPKİSİ

Başbakan Erdoğan Öcalan'ın mektubunu olumlu bulduğunu söyledi ancak alanlarda bayrak olmamasını eleştirdi.

CHP'DEN TÜRK BAYRAKLI TEPKİ

CHP, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasına tepkisini, genel merkez binasına astığı dev Türk bayrağıyla gösterdi.

chpden-türk-bayrakli-tepki.jpg