BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.415,67
HABER /  GÜNCEL

En manidar Öcalan manşeti

Öcalan'ın dün Diyarbakır'dan verdiği mesajlar 14 yıl öncesini hatırlattı. İşte bu ayrıntıyı Akşam gazetesi manşetine taşıdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-
Öcalan'ın Diyarbakır'dan yaptığı "Silahları bırakın ve sınır dışına çıkın. Silahlı mücadeleden demokratik mücadeleye geçiş yapıyoruz" çağrısı yankı uyandırdı.

Gazeteler Diyarbakır'da okunan Öcalan'ın mektubuna geniş yer ayırdı. Kimi gazeteler Öcalan'ın mesajını "ihanet" ve "teslimiyet" olarak niteledi kimi de "barış zamanı" olarak yorumladı. yalcin.jpg

"TÜRKİYE'YE ÇOK İYİ HİZMET EDECEĞİM" DEMİŞTİ

Yazılı basın içinde en manidar en ilginç manşetlerden birisini Akşam gazetesi attı. "Devletinin hizmetinde" başlığını atan gazete, 1999 yılında Kenya'da yakalanırken söylediği sözlere yer vererek dünkü mektuba göndermede bulundu.

Öcalan'ın elleri kelepçeli ve arkasında Türk bayraklarıyla çekilmiş fotoğrafını kullanan gazete spotta ise şu ifadelere yer verdi:

ŞİMDİ DE "HELALLEŞME ZAMANI" DEDİ

"14 yıl önce yakalandığı Kenya'dan getirilirken 'Ülkemi severim, fırsat verirseniz Türkiye'ye çok iyi hizmet edeceğim' diyen Abdullah Öcalan'dan tarihi çağrı... İmralı, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında 5 sayfalık mesajla 'bahar'ı ilan etti: Zaman çatışma değil, helalleşme zamanı. Silahlı unsurlar sınır ötesine çekilsin."

öcalan.20130322083118.jpg

HİZMETTE OLDUĞUNU GÖSTEREN MESAJLAR

Gazete ayrıca Öcalan'ın devlete olan bağlılığını çağrıştıran mesajlarını öne çıkardı. İşte onlardan bazıları:

İNKAR BİTTİ: İnkar eden, dışlayan paradigma yerle bir oldu. Kan Türk'üne, Kürt'üne, Lazına, Çerkezi'ne bakmadan bu coğrafyanın bağrından akıyor.
İSLAM BİRLİĞİ: Türk halkı bilmeli ki Kürtlerle 1000 yıla yakın İslam bayrağı altındaki ortak yaşamları kardeşlik ve dayanışma hukukuna dayanmaktadır. Bu hukukta fetih, inkar, ret, zorla asimilasyon ve imha yoktur, olmamalıdır.
MİSAK-I MİLLİ: Milli Kurtuluş Savaşı'nın daha derinleşmiş bir türevini yaşıyoruz... Misak-ı Milli'ye aykırı olarak parçalanmış ve bugün Suriye ve Irak Arap Cumhuriyeti'nde ağır sorunlarla yaşamaya mahkum edilen Kürti, Türkmen, Asuri ve Arapları bir 'Milli Dayanışma ve Barış Konferansı' temelinde kendi gerçeklerini tartışmaya ve bilinçlenmeye çağırıyorum.
TARİHİN ÇÖPLÜĞÜ: Bizi bölmek ve çatıştırmak isteyenlere karşı bütünleşeceğiz. Zamanın ruhunu okuyamayanlar, tarihin çöp sepetine giderler. Suyun akışına direnenler, uçuruma sürüklenirler.
ÜÇ DİN MESAJI: Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed'in mesajlarındaki hakikatler, bugün yeni müjdelerle hayata geçiyor. Yeni mücadelenin zemini fikir, ideoloji ve siyasettir. Yaşasın Newroz yaşasın halkların kardeşliği.