BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,72
ALTIN 2.402,83
HABER /  POLİTİKA

Meclis meclis olalı böyle kavga görmedi

4+4+4'lük yeni eğitim sisteminin görüşüldüğü komisyonda kızılca kıyamet kopmak üzere...

Abone ol

"4+4+4" düzenlemesinin görüşüldüğü komisyonda dün yine kavga çıktı. Salona yaklaşık 100 AK Parti'li milletvekili çıkarma yaparken, muhalefete yer kalmadı. CHP'liler salona gelince ortalık bir anda karıştı.  Çıkan kavgada bazı milletvekilleri ezilme tehlikesi geçirdi, sandalyeler kırıldı. Arbede sırasında bazı vekillerinde yaralandığı görüldü.

KAVGADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Eğitimde tartışmalara neden olan "4+4+4" sisteminin görüşüldüğü TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda ilginç bir olay yaşandı. AK Parti'li 100-150 milletvekili dün sabah kahvaltıda bir araya geldi. Yapılan görüşmelerin ardından yaklaşık 100 milletvekili, saat 15.00'teki görüşme öncesinde hep birlikte salona gitti.                          

İNCE ATEŞ PÜSKÜRDÜ
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce olaylı toplantı sonrası yaptığı basın toplantısında küfüre varan sözlerle AK Parti'lileri eleştirdi. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

AK Parti vekiller komisyon toplantısı başlamadan tüm sandalyelere oturdu.
Muhalefet milletvekillerine yer kalmadı.

Muhalefet partisi milletvekillerinin komisyon salonuna gelmesi üzerine AK Parti'li yaklaşık 20 milletvekili, kürsü önünde barikat kurdu. AK Partililer, CHP'li milletvekillerinin kürsüye yaklaşmasını engellemek için çaba sarfetti.

OTURMA KAVGASI

CHP'li milletvekilleri, komisyona üye olan 9 AK Parti'li dışındaki milletvekillerinin oturmasına kendilerine yer kalmadığı gerekçesiyle karşı çıktı.

AK Parti'li milletvekilleri, CHP'lileri salon dışına çıkarmaya çalıştı. Bu sırada aralarında CHP'li Nur Serter'in de bulunduğu bazı kadın milletvekilleri ezilme tehlikesi geçirdi.

Bu arada, itişmeler sırasında sandalyelerin kırıldığı görüldü.

ARBEDE ARASINDA DÜZENLEME KABUL EDİLDİ                     

KOMİSYON BAŞKANINA BAKIN NE FIRLATTILAR!
Olaylı toplantı sonrası kameralar karşısına geçen bir diğer isim ise Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'ydı. Avcı'nın elinde ise kendisine fırlatılan bir kırtasiye malzemesi vardı.
AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

Tartışma sırasında gürültüden hiçbir ses bile duyulmazken, Komisyon Başkanı Nabi Avcı maddeleri hızlı hızlı okudu. Söz alınmadan maddeler art arda onaylandı. Günlerdir tartışmalar arasında 6 madde geçerken, kalan 20'den fazla madde 30 dakikada jet hızıyla kabul edildi.

YUMRUKLAR KONUŞTU

CHP'li milletvekilleri "Kahrolsun faşizm" diye sloganlar attı. AK Parti milletvekilleri ile CHP ve MHP milletvekilleri arasında yumruklaşma yaşandı. Kendilerine söz verilmeyen CHP'liler salonu terk etti.

Bazı milletvekilleri, kürsüye elinde bulunan su şişelerini fırlattı.

Komisyonda yaşanan bu kavga arasında "4+4+4" düzenlemesinin tüm maddelerinin geçtiği açıklandı.

AK PARTİ'LİLERDEN KUTLAMA

Komisyonda yaşanan bu kavga arasında "4+4+4" düzenlemesinin tüm maddelerinin geçtiği açıklandı.

Muhalefetin salonu terketmeye başlamasının ardından AK Parti'li milletvekilleri birbirlerini kutladı.

CHP'LİLERE ŞEHİR DIŞI YASAĞI GELDİ

Kavgalı toplantının ardından, CHP TBMM Grubu, Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin başkanlığında olağanüstü bir toplantı yaptı.

Basına kapalı yapılan toplantıda, ''kanun teklifinin yasalaşmaması için nelerin yapılabileceği'' konusunun değerlendirildiği öğrenildi. Konunun bugün yapılacak MYK toplantısında da ele alınması bekleniyor. CHP'nin Genel Kurul'a gelecek olan yasa teklifine karşı nasıl bir tavır alacağı da merak konusu.

Bu arada, CHP milletvekillerinden Ankara dışına çıkmamaları istendi.