BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  GÜNCEL

Hava sıcaklığı 8 derece düşecek

Kar İstanbul'da etkisini gösterdi. Öte yandan Türkiye, Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

Abone ol

Son yılların en soğuk kışını geçiren İstanbul'da hava sıcaklığı yeniden düştü. Son birkaç haftayı bahar havasında geçiren İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren kar yağışı tekrar başladı.

Yağış, dün akşam saatlerinden itibaren tekrar başladı. İlerleyen saatlerde rüzgarla birlikte etkisini daha da arttıran yağış, sokaklarda yürüyen vatandaşları da hazırlıksız yakaladı. Araçların üzeri karla kaplandı.

HAVALAR SOĞUYACAK

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; Türkiye, Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Hafta boyu sürecek yağışlar, pazartesi günü özellikle Trakya'da etkili olacak.

Hava sıcaklığının İç ve Doğu bölgelerde 2 - 4 derece artması, Batı kesimlerde ise 6 - 8 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Afyonkarahisar dışında Ege ile Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çorum, Amasya, Tokat, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Afyonkarahisar dışında Ege, ile Antalya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çorum, Amasya, Tokat, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.