BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bunu kafasına atan CHP'liyi açıkladı

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, 4+4+4 düzenlemesinin görüşüldüğü komisyon toplantısında çıkan arbedeye ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, toplantı sırasında kendisine atılan kırtasiye malzemelerinden biri olan bant makinesini de gazetecilere göstererek, atan kişinin de CHP'li Akif Hamzaçebi olduğunu öne sürdü.

Avcı şöyle konuştu:

"Komisyon üyesi ak partili üyelerimiz 22 konuşma yaptılar. CHP'li üyeler 30 konuşma yaptılar. MHP'li üyeler 15 konuşma yaptılar. Komisyon üyesi olmayan vekiller 104 konuşma yaptılar. Bu 104 konuşmanın 4 ü AK Parti, 94 CHP, 2 BDP, 2 de MHP'nin. 

DÜZENLEME 91 SAAT TARTIŞILDI

Alt komisyon çalışmalarıyla birlikte komisyonunumz toplam 91 saat görüştü. Bu görüşmeler sonucunda kanun teklifi komisyondan geçti. 

CHP KOMİSYONU ENGELLEMEK İSTEDİ

Komisyon çalışmaları parlamenter demokrasi teamüllerine uygun başladı, ve ne yazık ki özellikle CHP'li vekillerin bütün süreç boyunca komisyonu çalıştırmamak, engellemek ve hiç çalıştırmamak gayretlerine rağmen, komisyonumuz büyük bir olgunluk göstererk çalışmaların demokratik nezaket ve teamül doğrultusunda tamamlanması için büyük gayret gösterdi. 

SORUMLUSU KEMAL KILIÇDAROĞLU

Bi süre sonra kürsü işgaline, komisyon üyesinin konuşturulmaması ve divanın çalıştırılmamasına dayandı ve sonunda bugün Chp genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün CHP'li vekilleri komisyon toplantılarına çağıran mesajlarıyla ortam sağlıklı bir biçimde çalışamaz hale getirildi. 

Komisyonumuz ve divanımız iç tüzüğün kendisine verdiği yetki ve sorumlulukları bütün şartları zorlayarak parlamenter demokrasinin iicaplarına uygun bir şekilde tamamlamak için büyük gayret gösterdi.

CHP genel başkanının adeta bindirilmiş kitılar halinde komsyona sevkettiği milletvekillerinin kaba güce dayalı engelleme çabalarına rağmen, teklifin görüşmelerinin tamamlanmış olması her şeye rağmen sevindiricidir.

KOMİSYON ZORBALIĞA BOYUN EĞMEDİ

Komisyonumuz bu tehdit ve zorbalığa boyun eğmedi. Bugünkü görüşmelered siz değerli basın mensuplarını da çok ciddi manada asıkıntıya düşüren manzaralar ayaşndı. Özellikle kameraman arkadaşlarımın oradaki nahoş hareketlerden etkilnememeleri için uzun bi süre arkadaşlarımızı dışarıy almaya çalıştı ancak  bana verilen bilgiye göre kameramanları dışarı çıkarma çabamız chp liler tarafından kapılar kapatılarak engellendi. Yaşadığnıız sıkıntılardan ötürü sizlerden de özür diliyorum.