BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Esad'la görüşen Annan: Çözümden umutluyum

BM ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, Esad'la görüşmesinde krizin çözümüne yönelik somut öneriler sunduğunu ve uygulama konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'la görüşen Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan ülkede sorunların çözümü konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Kanın durdurulması için somut bazı öneriler sunduğunu belirten BM barış temsilcisi, henüz bir anlaşmaya varılamadığını da ifade etti.

Esad, dünkü görüşmelerde, "terörist gruplar" olarak nitelediği silahlı muhaliflerle görüşmeyi reddetmişti.

Suriye cumhurbaşkanı silahlı saldırılar sürdüğü sürece hiçbir diyalogun sonuç vermeyeceğini söyledi.

Eski BM genel sekreteri Annan, Suriye'de ateşkes ilan edilip, insani yardım kuruluşlarının çatışma bölgelerine erişimlerini sağlamaya çalışıyor.

Ancak, BBC'nin Lübnan'daki muhabiri Jon Donnison, ülkedeki silahlı isyancıların, Esad'ın bu yöndeki çabaları dikkate alacağına inanmadıklarını söylüyor.

Bu arada muhalifler, Suriye ordusunun Özgür Suriye Ordusu militanlarının saklandığı İdlib kentini bombalamaya devam ettiğini de belirtiyor.

Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib kentinde düzenlenen operasyonun Humus kentindeki gibi yoğun ve uzun sürmesinden endişe ediliyor.

BM temsilcisi Kofi Annan, Esad'a sunduğu önerilerin uygulamaya konması durumunda krizi sona erdireceğini belirtti.

Esad'ın bir reform ve değişim süreci başlatması gerektiğini belirten Annan, sürecin zor göründüğünü ancak umutları olduğunu da ifade etti.

Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Esad'la görüşmesi iki saat sürdü.

Resmi Sana ajansına göre, Esad görüşmede "Suriye, tanık olduğumuz olaylara çözüm bulmaya yönelik her türlü girişimin başarılı olması için katkıda bulunmaya hazır. Hiçbir siyasi diyalog ya da siyasi girişim terörist gruplar faaliyet göstermeye, istikrarsızlık ve kargaşa yaratmaya devam ettikçe başarıya ulaşamaz" dedi.