BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
HABER /  POLİTİKA

Meclis gündemi bu hafta yoğun

Meclis bu haftaya Anavatan'ın Abdülkadir Aksu hakkında verdiği gensoru önergesini görüşerek başlayacak.

Abone ol

Meclis bu haftaya Anavatan Partisi'nin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verdiği gensoru önergesini görüşerek başlayacak.

Genel Kurul, küresel ısınma, nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin öneriyi de ele alacak.

Meclis Genel Kurulu'nda 13 Şubat Salı günü Anavatan Partisi tarafından İçişleri Bakanı hakkında verilen gensorunun gündeme alınıp alınmamasına dönük öngörüşmeler yapılacak.

Önerge sahipleri ve gruplar iddialarını açıklayacak, Bakan Aksu da iddialara yanıt verecek. Görüşmeler sırasında Hrant Dink cinayeti ve sonrasında ortaya çıkan iddialar da tartışılacak.

Anavatan Partisi, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu hakkında verdiği gensoru önergesinde, 'terör ve asayiş olaylarındaki artışa ve ahlaki çöküntüye' dikkat çekerek, gerekli önlemlerin alınmadığını ve Bakan Aksu'nun görevini gereği gibi yapamadığını savunmuştu.

Aynı gün Meclis'te CHP'nin küresel ısınma, nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergesi de ele alınacak.

Meclis Genel Kurulu'nda çarşamba ve perşembe günleri ise, görüşmeleri geçen hafta tamamlanamayan, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmalarına olanak sağlayan yasa tasarısı ele alınacak. Tasarıya muhalefet partileri karşı çıkıyor.

Meclis'te komisyonların gündemi de yoğun olacak. Meclis İçişleri Komisyonu, düğün ve cenazelerde silah taşınmasını yasaklayan teklifi görüşecek. Havaya ateş edilmesine verilen ceza artırılacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, Milli Arşivler Yasası ile Emniyet'in taşra teşkilatına 20 bin kadro verilmesini öngören tasarıyı ele alacak. Enerji Komisyonu'nda ise, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği Petrol Yasası bir kez daha görüşülecek.