BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  GÜNCEL

Emniyetin açıklamasına sansür

Canlı yayınlanan Polis Radyosu’nun, Emniyet Sözcüsü’nün soru cevap bölümünü yayınlamadığı ortaya çıktı.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün haftalık rutin basın toplantısını canlı yayınlayan Polis Radyosu’nun, Emniyet Sözcüsü’nün soru cevap bölümünü yayınlamadığı ortaya çıktı.

İlginç olay geçen hafta, Ogün Samast’ın Samsun’da çekilen görüntülerine ilişkin bilgi veren Sözcü İsmail Çalışkan’ın konuşmasının deşifresinin Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı’ndan istenmesiyle ortaya çıktı. Bu deşifrenin yapılması için haftalık basın toplantısını yayınlayan Polis Radyosu’ndan kayıtlar istendi.

HATA KORKUSU

Ancak gelen kayıtlarda sadece sözcünün emniyet teşkilatının haftalık bilgilerinin bulunduğu yazılı metnin okunduğu bölüm olduğu anlaşıldı. Basın mensuplarının sorduğu soru cevap bölümünün neden bulunmadığının sorulması ise sansürü ortaya çıkardı ve halen Antalya Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten dönemin bir başka Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Arslan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er ve Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan’ın 272 haftadır yaptığı haftalık basın toplantısının soru cevap bölümlerinin "Bir hata olur, soruya yanlış cevap verir" düşüncesiyle Polis Radyosu’nda yayınlanmadığı anlaşıldı.

SONUNCU SANSÜRSÜZ

Duruma isyan eden Çalışkan’ın en az 4 haber kanalı tarafından canlı olarak verilen basın toplantısının sansürlenmesinin hiçbir mana taşımadığını Polis Radyosu yetkililerine ve Haberleşme Daire Başkanlığı’na ilettiği öğrenildi. Bu gelişmeler üzerine 9 Şubat 2007 Cuma günü 273’üncüsü yapılan basın bilgilendirme toplantısı Polis Radyosu’nda tamamen yayınlandı.

Kaynak: Hürriyet