BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  MAGAZİN

Cem Yılmaz müzisyen olacaktı

Cem Yılmaz, müzik üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aslında müzisyen olacaktı ama bakın ona ne engel oldu..?

Abone ol

Billboard Türkiye'nin şubat sayısında kapak yaptığı Cem Yılmaz, müzik üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Hokkabaz"ın tema müziğini de yaptığı evindeki müzik stüdyosunda Billboard'a poz veren Yılmaz, "Merak ettiğim şu. Mozart'ı oturtma şansımız olsaydı bu aletlerin başına, acaba neler yapardı?" diye sormayı da ihmal etmedi.
Küçüklüğünden itibaren sadece klavyeleriyle sahneye çıkan Depeche Mode'un, ardından Melih Kibar'ın TRT'de bilgisayarda müzik yaparkenki görüntüsünün kendisini çok etkilediğini açıklayan Yılmaz, şunları söyledi:
"Çocukluğumda blok flüt, mandolin dönemini geçtikten sonra klavyeli enstrümanlarda daha başarılı olacağım duygusu geldi bana. Barış Manço'nun o boynuna astığı klavyede parmaklarının gezinmesi görüntüsü de etkisi olmuştur bunda. Bir kursa yazıldım. İlk gün hocam bana 'Klavyenin üzerine parmaklarını koy' dedi. 13-14 yaşındaydım. 'Aaa, sen tırnaklarını yiyorsun' dedi. Bir daha gitmedim ben. Yıllar sonra Phil Collins'in konserini izliyorum. Piyano çalıyor, kamera yaklaştı. Aaa tırnaklarını yiyor Phil Collins. Dedim ki ulan yıllar önce niye kalbimi kırdınız."
"Şimdi sample ve loop âleminde gezdiğimde nice müzik dizilerine, hit şarkılara, reklam cıngıllarına rastlıyorum. İşin içine girdikçe bir sürü insanın bize ne kaskaslamalar yaptığını da görüp çok eğleniyorum... Öyle şarkılar duyuyorum ki! Üstat isimler de olabiliyor. JP 8000 diye bir alet var, açmış, fişe takmış, do'ya basmış, onun apeji vardır hazır, onu koymuş. İnsanın vicdanı elvermez."

'Duayeni yiyeyim!'
"İlk çıktığım zamanlarda birileri, 'Bu kim ki? Ne anlatıyor ki?' dedi. 10 sene geçti. Şimdi de 'Bu çocuk bir duayen' diyenler var. Duayeni yiyeyim. Unvanların, böyle boş lafların olmadığı bir sanat ortamı olsa keşke. Memleket zaten duayenden geçilmiyor. Ben genç, yetenekli ve patlamaya her an hazır bir amatör olmak istiyorum. Kesinlikle daha iyi."

'Düğün salonunda çalacak kadar davulculuğum var'

"Çocukluğumdan beri bu işin elektronik bölümüne meraklıydım. Depeche Mode beni çok etkiliyordu. Sonra Krafwerk, Yello... Davula merak saldığım bir dönem de oldu çocukluğumda. Düğün salonunda çalabilecek kadar davulculuğum var. Bir gün MFÖ ile davul çaldım. Makarayla karışık çaldırdılar stüdyoda. Sonuç fena olmadı."

Kaynak: Milliyet