BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Meclis Başkanı'ndan üslup uyarısı

Gensoru görüşmelerindeki "Şerefsiz" sözleri TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de tepkisini çekti.

Abone ol

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'te birbirlerine ağır hakaretlerde bulunan milletvekillerini uyararak, "Onlar halkımızın arasından seçilerek Parlamento'ya gelen, 550 milletvekili arasına girmiş olan arkadaşlarımızdır. Yadırganan, kamuoyunun tasvip etmediği ifadeleri kullanmak hiçkimseye olduğu gibi bir Parlamentere asla yakışmaz" dedi.

Meclis Başkanı Şahin, resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Ürdün Senato Başkanı Tahir el Masri bir araya geldi. Görüşmenin sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Meclis Başkanı Şahin, 'Dün Meclis'teki gensoru görüşmelerinde istenmeyen sözler sarf edildi, bu konuda bir uyarınız ya da mesajınız olacak mı?' sorusu üzerine hangi partiye mensup olursa olsun milletvekillerinin herhangi bir uyarıya ya da tembihata ihtiyaç duymamalarını gerektiğini söyledi. Şahin şöyle konuştu:

"Çünkü onlar halkımızın arasından seçilerek Parlamento'ya gelmişler, 550 milletvekili arasına girmiş olan arkadaşlarımızdır. Yadırganan, kamuoyunun tasvip etmediği ifadeleri kullanmak hiç kimseye olduğu gibi bir Parlamentere asla yakışmaz. Ben de arkadaşlarımızın, içtüzük kuralları içinde birbirlerine hitap etmelerini dilerim çünkü kaba ve yaralayıcı söz söylemek içtüzüğümüzde yasaklanmıştır. Buna azami uymaları gerekir çünkü her bir milletvekili arkadaşımız sadece seçildiği bölgenin değil tüm Türkiye'nin temsilcisidir. Bu anlayışla görevlerimizi yapmaya özen göstermeliyiz."

Şahin, 'Daha önce içtüzük kurallarını işleteceğinizi açıklamıştınız. Bu yönde bir karar aldınız mı?' sorusuna ise, "Ben çok üzüntü de duysam bir iki kez işletmek durumunda kaldım ama Başkanvekili arkadaşlarımızın kendi takdirleridir" karşılığını verdi.