BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.381,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Köy yollarına 139 bin ağaç dikildi

Kayseri Çevre Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Özkan Kayacabey, 2009 sonbahar dikim sezonunda köy yollarına 139 bin 710 ağaç kazandırıldığını söyledi.

Abone ol

İl Özel İdare Teknik Birimler Toplantı Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Karacabey, Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Çevre Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığının beraber yürüttüğü çalışmalardan birinin de ağaçlandırma çalışmaları olduğunu söyledi.

Karacabey, "Kurumumuzca 2009 sonbahar dikim sezonunda Kayseri'nin muhtelif köy yollarına 139 bin 710 adet ağaç dikilmiştir. Ayrıca ağaç dikimini kendi yapmak isteyen köylerimize de 30 bin adet değişik ağaçlardan ücretsiz olarak fidan temin edilmiş ve köylümüzün dikmesi sağlanmıştır.

Yine 2010 yılı ilkbahar ağaç dikim sezonunda 306 bin ağaç değişik köy yollarına dikilmiş olup kurumumuz tarafından ağaçlandırma ile ilgili yapılan eğitim çalışmaları sonucunda ağaç dikmek içi arazisini hazırlayan çok sayıda köylümüze de toplam 120 bin adet değişik orman fidanı ücretsiz olarak temin edilerek dikimi sağlanmıştır" dedi.

Kurum olarak başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Karacabey, "Ağaç dikmek kadar önemli olan bir diğer konuda korumaktır. Dikilen ağaçları korumak hepimizin görevidir.

Bu çalışmalarda bize her türlü desteği veren Valimiz Mevlüt Bilici'ye, Genel Sekreterimiz Mustafa Atsız'a ve değerli İl Genel Meclisi üyelerimize, Çevre Orman İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.