BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elbeyli'de 3 proje hayata geçti

Kilis'in Elbeyli ilçesinde 3 ayrı Sosyal Destek Projesi (SODES) düzenlenen törenle sona erdi.

Abone ol

Elbeyli İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen törene Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Vali Yardımcıları Eren Arslan, Abdullah Ayaz, Elbeyli Kaymakamı Müfit Gültekin, Polateli Kaymakamı Harun Ersin Polat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, Elbeyli Belediye Başkanı İsmail Kördeve, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı İzzettin Çekiç, İŞKUR Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Elbeyli Kaymakamı Müfit Gültekin yaptığı konuşmada, ilçede gerçekleştirilen SODES projelerinin hedef kitlesi, Türkiye'nin aydınlık geleceğinde çok önemli rol oynayacak 21. yüzyılda büyük Türkiye'min temelini oluşturacak çocuklar ve gençler olduğunu belirterek, "Bu sebeple onları daha donanımlı ve bilgili yetiştirmeliyiz. Toplumsal bütünleşmeyi güçlendirmek, bölgenin sosyal ekonomik gelişmişlik seviyesini arttırmak, bölgenin başarı seviyesini geliştirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerine fırsatlar sunmak, gençlerin ve kadınların istihdam edilebilirliğini arttırmak, Mesleki eğitim imkanları genişletmek çocukları, gençleri ve kadınları kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, bölgedeki çocukların ve gençlerin ülkemizin diğer bölgelerindeki akranlarıyla kaynaşmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen SODES projesi ilçemizde başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Neşeli Çocuklar Projesine 50 bin 175 TL, Kitap Kurdu Projesine 65 bin TL, Bir Tiyatro, Bir Konferans Salonu, Bir Sinema Salonu Projesine 75 bin TL olmak üzere 195 bin 175 TL harcanmıştır. Yapılan bu projeler sayesinde ilçemizde yaşayan çocukların ve gençlerin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirilmesi amaçlanmış, çocuklarına, kendilerine duydukları özgüvenin gelişmesine, başta kendilerine sonra ailelerine ve topluma faydalı bireyler olmalarına yardımcı olunmuştur.

Çocuklar ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sosyal hayatına eğitim ve kültür hayatında önemli katkılar ve faydalar sağlayan projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim"
Vali Turhan Ayvaz, SODES projelerinin önemli bir işlevi bulunduğunu belirterek, "Genel bütçeden yapamadığımız birçok işi SODES projeleri ile yapıyoruz. Elbeyli gelişmeye müsait ilçelerimizden biri Çobanbey Tren İstasyonu ilçemizde bulunuyor. Elbeyli ilçesinin geçim kaynağı tarım üzerine olduğu için bu yönde çalışmalar yapılıyor. Kayacık Barajından köylerimize sulama amaçlı su geliyor. Kanallar aracılığı ile gelen bu su bu topraklara bereket getirecek. Ama bazı vatandaşlarımız üzülerek söylüyorum, bir kaç metre arazilerinden ücreti karşılığında devlete vermediği için sıkıntı yaşıyoruz. Tarlayı sulamak için suya ihtiyaç var. Bu suyun taşıyacak kanalların tarlalara yakın yerden geçmesi gerekiyor. Bunun içinde devlet su kanallarının geçtiği yere ücret ödeyerek alıyor. Ama bazı çiftçilerimiz devlet paramızı ödemez diye korkuyor. Böyle şey olur mu, devlet parasını fazlası ile öder. Sulu tarıma geçildiği zaman yılda birden fazla ürün alınacaktır. Çiftçimiz sulu tarımdan ekonomik katkı sağlayacaktır" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra SODES kapsamında hazırlanan "Kitap Kurdu", "Neşeli Çocuklar" ve "Bir tiyatro, Bir Sinema, Bir Konferans" projeleri Kilis Valisi Turhan Ayvaz, tarafından açıldı. Konuklara açılış sonrası bir öğle yemeği verildi.