BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.446,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Safranbolu'da 'Turizm Master Planı'

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu'nun turizm potansiyelinin daha ilerilere taşınabilmesi amacıyla beyin fırtınası yaptırdı.

Abone ol

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu'nun turizm potansiyelinin daha ilerilere taşınabilmesi amacıyla Safranbolu'da turizm işletmeciliği yapan büyük, orta ve küçük ölçekteki turizmcilerle toplantı düzenledi.

Safranbolu turizminin masaya yatırıldığı toplantı Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Safranbolu'nun turizm faaliyetlerinde vites yükseltmesi amacıyla ciddi girişimlerde bulunduklarını anlatan Başkan Necdet Aksoy, esnafların 'Turizm Master Planı' üzerinde yoğunlaşmalarını ve buna katkı sağlamalarını istedi.

Başkan Aksoy, Safranbolu'nun tanıtımına verdiği önemi anlattığı toplantıda "Önceliğin insanların buralara çekilmesi, devamında da gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanabilmesi gerekli. Safranbolu'da tarihi dokunun görselliğinin bozulmaması için gerekli çalışmalar yapıyoruz.

Alınan kararların ilçemizin yararına olacağına olan inancımız tamdır. Çarşı'da satışı yapılan Çin malı ürünlerin satışının yerine, özgün ürünlerimizin satılması gerekli ve bu konuda girişimlerimiz sürüyor" dedi.

Bir komisyon oluşturulması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Aksoy, bu komisyonun tarafsız, güvenilir, herkesin onayladığı bir komisyon olmasını arzu ettiğini, komisyonun aldığı kararların uygulanmasını ve buna kimsenin itiraz etmemesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda Başkan Aksoy konuşmasının ardından bütün turizm işletmecilerine tek tek söz hakkı vererek görüşlerini dinledi. Konuşmalarda tavsiyeler, şikayetler, öneriler, yapılan hizmetlere teşekkürler edildi.

Toplantıda ayrıca, Safranbolu'ya gelen turistin konaklama süresinin artmasının yolları tartışıldı. Alternatif turizm çeşitlerinin genişletilmesi ve bu kapsamda Eskipazar Hadrianapolis antik kenti, Yenice Ormanları komşu illerle ilintili çalışmalar, köylerin turizme kazandırılması gibi konular dadeğerlendirildi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Turizmcilerin yanında Sivil Toplum Örgütü temsilcileri de hazır bulundu.