BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İyi ki Meclis'te yokmuş!

Meclis'teki "Şerefsiz" kavgası sürüyor. BDP'li Yıldız'a 'Şefesiz' diyen Tüzmen, Meclis'teki kavgayı yorumladı.

Abone ol

Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, ''Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Biz bir ölür, bin diriliriz. Herkes bu hatalarının cezasını mutlaka ödeyecek'' dedi.

Tüzmen, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, Vali Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti.

Tüzmen, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan gerginlikle ilgili şunları söyledi:

''Şunu söylemek gerekir ki iyi ki Mecliste yoktum. İkincisi, arkadaşlarım Meclisteki görüşmelerle ilgili tutanakları bana ilettiler. Okudum. Benim ne söylediğim ortada, ben söyleyeceğimi söyledim. Tabii Mecliste çeşitli görüşmeler olmuş, sonunda hatasını fark edenler özürlerini dilemişler. Bence olay kapanmıştır. Biz bundan sonraya bakalım. Sonuçta herkesin ne dediği ortada, kelimeler, cümleler çok açık. Baktım görüşmeler sırasında da değerli arkadaşlarım, bizim gerçekten orada olmadığımız halde bizim adımıza son derece güzel konuşmalar yapmışlar, güzel cevaplar vermişler. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Demek ki partimizin içindeki arkadaşlar da yapılan bir haksızlık varsa onun önüne anında geçerek Türkiye'nin istikrarını korumak için ellerinden geleni yapıyorlar.''

Bir gazetecinin, Elazığ'ın Karakoçan'a bağlı Yoğunağaç köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğunu anımsatması üzerine Kürşad Tüzmen, şöyle konuştu:

''Başımız sağolsun. Bu şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Biz bir ölür, bin diriliriz. Herkes bu hatalarının cezasını mutlaka ödeyecek. Türk tarihi, Türk milleti sadece Cumhuriyet tarihi değil ki binlerce yıllık bir tarih. Biz binlerce yıldır, 4 bin yıldır devlet olabilen bir ülkeyiz, milletiz. 4 bin senelik devlet geçmişimiz var.''

Tüzmen, herkesin ekmeğini yediği, suyunu içtiği ülkenin bayrağına sahip çıkması durumunda sorunun kalmayacağını belirtti.