BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmirli taksiciler isyan etti!

Taksici esnafı üstü açık tur otobüslerinin işlerini azaltmasından yakınırken, İZULAŞ yetkilileri 15 gün içinde 2 yeni otobüsün daha devreye gireceğini açıkladı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kruvaziyer gemileriyle gelen turistleri gezdirmek amacıyla sefere koyduğu üstü açık tur otobüslerinin sayılarını 5'e çıkarıyor.

Yeni Asır gazetesinden Kadir Kemaloğlu'nun haberine göre, İZULAŞ yetkilileri, seyahat acentelerinin tabepleri doğrultusunda 3 otobüsün yanı sıra, 15 gün içinde 2 yeni otobüsü daha devreye sokacaklarını ve atölyede otobüslerin hazırlandığını açıkladılar.

İZMİR KAYBEDİYOR

İşlerinin yüzde 70 oranında düştüğünü öne sürerek ayaklanan taksici esnafı ise bu açıklamayla biraz daha yıkıldı. Tur otobüsleri nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten taksiciler, "Biz çözüm istedikçe onlar bizi bitirmenin yolunu arıyor. İçeride belediye elemanları ellerinde bilet, simsarlar gibi bağırıyor. Bu belediyemize de yakışmıyor. Burada çalışan taksicilerimiz kötü iş yapmıyor. En kötüsü bir dil biliyor. Üç dört dil bilen arkadaşlarımız var. Burada bilinçili olarak Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Ancak bu otobüsler yolcuyu alıyor hiç indirmeden çoğunluğunu tekrar limana getiriyor. Burada biz kaybediyoruz, Kemeraltı kaybediyor. Kordon kaybediyor. En azından saat aralıkları biraz açılsa bizde rahat edeceğiz" diye konuştular.

İzmir Şöförler Odası Başkanı Celil Anık ise "İzmir'in tanıtımına kesinlikle karşı değiliz. Ancak biz başta da söyledik. Bunların sembolik olması lazım. Dünyanın her yerinde bu uygulama var. Ancak iş ticarete döküldüğü zaman esnafımız zarar görür. Bunun saatleri 10 dakikada bir değil de 45 dakikada bir olsa esnafımız rahat bir nefes alacaktır" diye konuştu.