BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de PKK'lı kadınlar gözaltında

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, değişik tarihlerde beş ayrı eyleme karışan terör örgütü PKK üyesi 4 kadını gözaltına aldı.

Abone ol

Kadınlar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinin talimatları doğrultusunda değişik tarihlerde İzmir'de gerçekleşen eylemleri yönlendirdikleri, eylemleri provoke ettikleri ve yasa dışı slogan attıkları belirlenen 4 kadının kimliği tespit edilerek çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonunda lise öğrencisi Eylem E. (19), Zakide D. (30), DEÜ Mahalli İdareler öğrencisi Zehra K. (22) ve Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Ceylan T. gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

Zanlılardan Zakide D.'nin İzmir'in Hatay semtinde 23 Kasım 2009 tarihinde BDP konvoyunda meydana gelen olaylarda, otomobili kalabalığın üzerine sürerek, aralarında 4 polis memurunun da bulunduğu 11 kişinin yaralanmasına neden olduğu için tutuklanan daha sonra tahliye edilen İrfan D.'nin eşi olduğu öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.