BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.506,44
HABER /  GÜNCEL

Mavi Marmara'da pazarlık yok

Mavi Marmara katliamı için İsrail gazetesinin yazdığı Türk tarafının tazminattan vazgeçtiği iddialarına cevap geldi.

Abone ol

Türkiye'nin aralık başında İstanbul'da İsrailli yetkililerle Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenecek tazminat konusunda görüşmeler yaptığı yolundaki haberlerin doğru olduğu belirtildi .

Türkiye'nin aralık başında İstanbul'da İsrailli yetkililerle Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenecek tazminat konusunda görüşmeler yaptığı yolundaki haberlerin doğru olduğu belirtildi ancak 'görüşmenin tazminat miktarı hususunda bir pazarlık şeklinde geçtiği ve Türk tarafının tek taraflı bir indirime gittiği' iddialarının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Diplomatik kaynaklar, Türk ve İsrailli yetkililerin aralık ayı başında İstanbul'da bir araya geldiği yolunda İsrail basınında yer alan haberlerin doğruluğunu teyit etti ancak görüşmenin Türk tarafının talebiyle değil karşılıklı mutabakatla yapıldığının altını çizdi.

Kaynaklar, 'devam eden sürecin bir parçası olarak iki tarafın da karşılıklı isteği doğrultusunda' görüşme yapıldığını ifade etti ve görüşmeyi Türk tarafının talep ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.