BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.390,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

YURTKUR siyasete mi başladı?

YURTKUR’un twitter hesabı, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel’in bir tweetini aynen paylaştı.

Abone ol

Hasan Celal Güzel, tweetine bir harita ekledi ve “Sayın Erdoğan’ın hedefi budur” cümlesiyle Türkiye’nin 40 yıl içinde farklı ülkelere yayılma planlarına dair iddialar öne sürdü. YURTKUR, bu haritayı aynen paylaştı ancak 25 dakika sonra bilinmeyen bir nedenle geri çekti.

ekran-resmi-2013-12-22-13.27.jpg
 

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, YURTKUR’un asıl işi olan yurt ve barınma sorunlarını aylardır çözmeyip siyaset mühendisliğine soyunduğunu savundu ve Gençlik ve Spor Bakanı’na YURTKUR yönetimiyle ilgili sorular yöneltti.

Tweetin hangi gerekçeyle ve kimin talimatıyla paylaşıldığını, neden geri çekildiğini soran Öz’ün sorusu, hükümete yakınlığıyla bilinen Hasan Celal Güzel’in 23 Aralık Pazartesi günü “Sabah”taki köşe yazısında yolsuzlukları dolaylı olarak eleştiren yazısından sonra daha fazla dikkat çekti.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün sorusunda dikkat çektiği noktalar şöyle:

Yurt ve barınma sorunuyla görevli sandığımız Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURTKUR) resmi twitter hesabı, işini gücünü bıraktı, siyaset yapmaya başladı. Aylardır gençlerin barınma sorunu için çözüm arıyoruz. Bakan Suat Kılıç’ı göreve çağırıyoruz ama sonuç ortada! YURTKUR, görevini bıraktı ve Türkiye’nin 2050’lerde etki sahasının ne olup ne olmayacağına dair bazı araştırmacıların görüşlerini anlatan haritaları paylaştı, sonra da bilinmeyen bir nedenle bu haritaları paylaşımdan kaldırdı.

22 Aralık Pazar günü, saat 13.27’de YURTKUR hesabından bir tweet paylaşıldı. Önceki dönemlerin bürokrat ve devlet bakanlarından, köşe yazarı Sayın Hasan Celal GÜZEL’in twitter hesabından atılmış bu tweet, YURTKUR tarafından aynen paylaşılmıştır. 20 dakika sonra da bu paylaşım silinmiştir.

“Madem Paylaştınız, Neden Sildiniz?”

Sayın GÜZEL, “Sayın Erdoğan’ın hedefi budur. Herkese iyi geceler diliyorum” tweetine bir harita eklemiştir. George Friedman’ın öngörülerini içerdiği söylenen haritada Ortadoğu, Afrika, Karadeniz, Kafkasya, Orta Asya, Kıbrıs, Ege Adaları, Balkanlar ve Avrupa topraklarının bir bölümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin “etki ve yayılma sahası” içinde sayılmıştır. Bakan Suat Kılıç’a o saatlerde twitter hesabını kimin yönettiğini, hangi gerekçeyle bu haritayı paylaştığını ve sonradan sildiğini soruyorum. YURTKUR tarafından paylaşılan tweet, Bakanlığın resmi görüşünü taşımakta mıdır; paylaşımın 25 dakika içinde kaldırılmasına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın görüşü nedir?

“YURTKUR, Yurtları Bırakıp Siyasilerin Sözcüsü mü Oldu?

Farklı internet sitelerinde “Yeni-Osmanlıcılık” olarak da paylaşıma sunulan bu haritadaki siyasi öngörüye ilişkin Bakanlığın resmi görüşünü talep ediyorum. Madem YURTKUR’da böyle bir paylaşım yapıldı, paylaşımın kaldırılması talimatını kim, hangi gerekçeyle verdi.

“YURTKUR’un Hesabını Kim Yönetiyor?”

Bu hesabı YURTKUR adına o saatlerde kimler yönetiyordu, kurumda bunun için görevli bir birim mi var, yoksa YURTKUR, AKP sosyal medya çalışanlarının oyuncağı mı oluverdi? YURTKUR’un twitter hesabı, kurumda kim/kimler tarafından yönetilmektedir; kurum içindeki unvanları nedir; sosyal medya dışındaki alanlarda görev yapmakta mıdır?

“2050 Yılından Önce Bugünkü Sorunlara Bakın”

YURTKUR, bugün hiçbir biçimde çözemediği yurt sorunlarını bırakmış, 2050 Türkiyesi’nin dış politikasının sözcülüğüne soyunmuş. Devlette her kurumu yerinden oynattınız, şimdi sıra YURTKUR’a mı geldi?

YURTKUR, ülkemiz üzerinde siyasi öngörülerde bulunan yerli ve yabancı yazarların duyurularını paylaşmakla görevlendirildi de bizim mi haberimiz olmadı?

“Yurt Sorununa Bakın, Acil Soruşturma Başlatın”

Sayın Bakan, YURTKUR’la acilen ilgilenmeli. Kurum, kamuoyunda aylardır tartışılan yurt ve barınma sorununa daha fazla odaklanması gerekirken, sosyal medyada bu gibi siyasal içerikli iddiaları paylaşmaya zaman ayırmamalıdır. Sayın Suat Kılıç, sosyal medyadaki bu yanlış uygulamalarıyla ilgili olarak, kurum içinde soruşturma başlatmalıdır.