BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li gençler ayrımcılığa ve yasakçı zihniyete hayır dedi

CHP Ataşehir Gençlik Örgütü ‘Dayanışma Gecesi’ düzenledi.

Abone ol

Ataşehir İlçe Örgütü, Bostancı Green Park’ta düzenlenen ‘Dayanışma Gecesinde bir araya geldi. Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan Yardımcısı Abdullah Der ile CHP Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel ve diğer ilçelerin gençlik örgütü üyeleri de geceye katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Alican Aykaç, gençlerin gerektiğinde en üst düzeyde görev alabileceğini belirterek, “biz, Mustafa Kemal Atatürk’ten, Deniz Gezmiş’lerden, Mahir Çayan’lardan, İbrahim Kaypakkaya’lardan gelen inancımızın, umudumuzun, kavgamızın sevdası olan CHP’mizin genç neferleriyiz. 2009’da belediyemizi kazandığımızda nasıl umutluysak bugün de aynı umut ve kararlılıkla seçimlere hazırız. İnancımız ve amacımız uğruna birlik olmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Gençlik Kolları adına konuşan 1. Bölge Sorumlusu Yusuf Gündoğdu, “oy kullanmak demokrasinin bir gereğidir” diyerek CHP’nin 2011 Genel Seçimlerinde aldığı 11 milyon oyun yüzde 60’ını gençlerden aldığını vurguladı. CHP’nin 120 bin genç üyesi olduğunu dile getiren Yusuf Gündoğdu, “Ataşehir’de genç üye sayısı 1800 civarında. Bu sayı aktif çalışmalar sırasında 100- 150’yi geçmiyor. Bizler bu noktada bir şey yapmalıyız. Oy kullanmak tek başına yeterli değil. Aktif siyaset yapalım, boş kalan alanları dolduralım. Dolduramadığımız noktada ortaya çıkan tablo çok aşikar. İstemediğimiz, benimsemediğimiz abdestli hırsızlar tarafından yönetiliyoruz. Bugün bakanların çocuklarının yaptıkları ortada. Bizler siyaset yapmadığımız sürece bu tip insanlar gelip siyaset mekanizmasının çeşitli makamlarında yer alıyorlar” şeklinde konuştu.

“Bizim bir hayalimiz var”
CHP Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel, Gezi Parkı eylemlerinde gençlik örgütlerinin direnişin bir parçası olduğunu ifade ettiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu süreçte gözünü yitiren, sakat kalan, gözaltına alınan, tutuklanan genç kardeşlerimiz Türkiye halklarının eşitlik, barış ve özgürlük mücadelesinin ilham ve cesaret kaynağı olmaya devam edecekler. Kentin son yeşil alanlarından birine sahip çıkmak için başlayan bir direniş hızla tüm Türkiye halkının saygı ve özgürlük talebiyle yükselttiği hak ve eşitlik mücadelesine dönüştü. Eğitimden sağlığa kadar tüm yaşamsal temel hakların piyasaya terk edildiği, her 3 işçiden 1’inin kayıt dışı çalıştırıldığı, her 4 gençten 1’inin işsiz olduğu ve asgari ücretle yaşamanın mucize olduğu ülkemizde AKP’nin ne kadar özgürlükçü ve demokratik olduğu masalları anlatıldı. Geçtiğimiz hafta gördük ki bunların ne demokrasi derdi var ne de özgürlük. Bunların tek derdi rant. Bizim bir hayalimiz var: ‘Sünni ve alevinin, Kürt ile Türk’ün, kadın ile erkeğin, öğrencilerin, kardeşçe ve özgür yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.”

Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, gençlerin sokaklarda sadece pankart asmakla görevli olmadığını, yarınlarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını onurla taşıyacaklarını söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak önünüzde zor bir sınav var. Biz size güveniyoruz. Bu toplumu aydınlığa taşıyacak olan sizlersiniz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarıya giden yollar emek ister. Bu ülkeyi kindar ve dindar nesillerle yetiştirerek 90 yıldır elde ettiğimiz demokratik haklarımızı kemirenlere karşı Cumhuriyet Halk Partisi gençliği kindar değil, umut verendir” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gidiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüdüğünü söyleyen Battal İlgezdi, partinin en büyük sıkıntısının gençlere partide söz hakkı tanınmadığı özeleştirisinde bulundu. İlgezdi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençleri bir noktaya taşıdık ama sonrası yok. Bir partinin geleceği gençler ve kadınlardır. Onlar olmadan parti olmaz. Bugünlerde partimizde yeni transferler oluyor. Bundan kimsenin alınmaması gerekiyor. Dün Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermeyen hangi görüşten olursa olsun bugün bize geliyorsa hepimiz genel başkanın yanında olacağız. Amacımız iktidar olmak. AKP iktidarı devletin her alanını kuşattı. Hiç kimseye yaşam hakkı vermiyor. Bu anlamda bu iktidara karşı milli mücadele oluşturmak gerekiyor. Hepimize büyük görev düşüyor. İstanbul’da seçimi alacağız.”
Ataşehir Gençlik Örgütü dayanışma gecesi, sanatçı Özgür Akdemir’in şarkılarıyla sona erdi.