BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batı Ataşehir'de SİYAD dayanışması

Batı Ataşehir Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) 8. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

Abone ol

Batı Ataşehir Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 8. Olağan kongresine üyelerin yanısıra, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Hüseyin Hışman, SİYAD Genel Başkanı Sabahattin Sungur ile muhtar adayları, dernek yöneticileri ve çok sayıda misafir katıldı.

Halk oyunları gösterilerinin de sergilendiği kongrede yeni yönetim seçildi.

Kongrede yeniden başkan seçilen Raci Bal yönetimleri boyunca söz verip de yapamadıkları tek bir şey olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Biz geçen sene dernekte bir söz verdik. Dedik ki: 'Biz sizlere İngilizce dersi vereceğiz.' Ataşehir Halk Eğitim bize söz verdi. 2 sene geçti hala olmadı. Bunun haricinde yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Artık önümüzde siyasi bir atmosfer var. Siz de hizmetin ne şekilde nereden alındığını görüyorsunuz, takdir sizindir diyorum.

Battal İlgezdi kongrede yaptığı konuşmada cemiyetçiliğin zor bir iş olduğunu ifade ederek, “Yıllarca bu işleri ben de yaptım. İlçe başkanlığı yaptım, dernek başkanlığı ve yöneticilik yaptım. Ama bir şeyi güzeldir: ‘Katkı sunuyorsunuz öğrencilerinizi okutuyorsunuz, eğitim veriyorsunuz. Kültür sanata yönlendiriyorsunuz’ burası güzeldir. Cemiyetçiliğin bir özelliği daha vardır. Hepimiz Anadolu’nun bir ilçesinden buraya geldik. İyi ki dernekler var. Yoksa İstanbul büyük bir derya, kimsenin kimseyi tanıma şansı yok. Ben belediye başkanı olduğum günden beri tüm Sinoplu dostlarımın yanındayım yarın da yanında olacağım” diye konuştu.

Yeni Yönetim Kurulu şöyle:

Asil Üyeler
-Raci Bal
-Vergül Türk
-Selahattin Kalyoncu
-Onur Kalyoncu
-Kerim Ali Öz
-Cevriye Güneş
-Berrin Kambur
-Akın Aylıoğlu
-Ramazan Bayrak
-Ufuk Bayrak
-Ömer Başkaya

Yedek Üyeler
-Naciye Öz
-Zekeriya Dursun
-Murat Bozkurt
-Ali Ayyıldız
-Ekrem Özgenç-Ender Dursun
-Cevat Türk
-Erkan Bozkurt
-Sedat Dursun
-Yaşar Akgöz
-Sedat Başoğlu