BIST 10.515
DOLAR 32,26
EURO 35,14
ALTIN 2.422,97
HABER /  MEDYA

Mavi Marmara baskını kitap oldu

Mavi Marmara gemisinde o da vardı. Gazeteci Mediha Olgun anılarını kitapta topadığı kitap piyasaya çıktı.

Abone ol

Gazeteci Mediha Olgun'un, Gazze'ye insani yardım götürürken uluslararası sularda İsrail'in saldırdığı ''Mavi Marmara'' gemisinde yaşadıklarını anlattığı anı türündeki ''Mavi Marmara'da Neler Oldu?'' adlı kitap okurla buluştu.

Kitapta, gemide gazeteci olarak bulunan Olgun, ''Mavi Marmara'' gemisine nasıl bindiğini, İsrail donanmasıyla ilk temasın yaşandığı anları, İsrail askerlerinin 31 Mayısta gerçekleştirdiği operasyonu, saldırı anında yaşadıklarını ve gördüklerini anlattı.

Olgun, kitabında ''Mavi Marmara'' gemisindeki ilginç hayat hikayeleri ile saldırının ardından dünya basınının yaptığı haberlere de yer verdi.

Olgun kitapla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 31 Mayıs 2010 tarihiyle ilgili herkesin bir şeyler söylediğini ve bunun için bu kitabı yazmaya karar verdiğini belirtti.

NE ÇOK NEYE ÜZÜLDÜ?

Olgun, kitap yazma fikrinin kendiliğinden bir zorunluluk olarak ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''O kadar çok şey söylendi ki gemiyle ilgili. Gemiyle alakası olmayan insanlar da konuşur oldu. En çok da buna içerledim aslında. Neredeyse biz gazeteciler de dahil hepimiz Türkiye'de bile terörist ilan ediliyorduk. Beni en çok da sırça köşklerinden aslında bizim neler yaşamış olabileceğimizle ilgili hiçbir fikri olamayacak insanların yazdıkları köşe yazıları kırdı. Keşke bizimle onlar da orada olsaydı, o zaman bu kadar rahat yorum da yapamazlardı. Bu çok acıydı ve haksızlıktı. Yaşadıklarımızı yazarak onların da bir nebze de olsa yaşadıklarımızı hissetmelerini sağlamak istedim. İşe yarar mı tenezzül edip okurlar mı bilmiyorum. Ne de olsa bu insanlar her konuda ileri geri konuşmayı seven insanlar.''

İnsanlardan kitap vasıtasıyla empati kurmalarını istediğini söyleyen Olgun, ''Birazcık kendilerini bizim, gazetecilerin yerine koysunlar. Kimse bizim yaşadıklarımızdan söz etmedi. Sanki o gemide hiç gazeteci yokmuş gibi davrandılar'' dedi.

Olgun, kitabını belge niteliği taşıması için yazdığını ve kitabın soruşturmanın seyrine de katkı sağlamasını umduğunu belirtti.