BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Elinde bıçakla sokakta tacizci aradı

İki kişinin tacizine uğradı... Elinde bıçakla sokakta tacizcileri aradı... O sırada karşısına çıkan polise de fırça attı!..

Abone ol

Isparta'da 2 kişinin sözlü tacizine uğrayan ve elinde bıçakla sokaklarda tacizciyi arayan 26 yaşındaki Çile A., “Neden bizi aramadın” diyen polise, “Kendi işimi hallederim” karşılığını verdi.

Bekar Çile A., evinin yakınlarında iki kişinin sözlü tacizine uğradı. Hemen evine koşan genç kız, mutfaktan bir bıçak alıp, ayakkabılarını dahi giymeden sokağa fırladı.

Elinde bıçakla önce Cumhuriyet Caddesi, ardından Kaymakkapı Meydanı'na gelen Çile A.'yı görenler, polisi aradı.

Olay yerine gelen polis, Çile A.'yı 121'inci Cadde üzerinde durdurup, elinden bıçağı aldı. Polisin sakinleştirmekte güçlük çektiği genç kız, iki kişinin sözlü tacizine uğradığını belirterek, “Onları bulup öldüreceğim” dedi. Polisin “Neden bizi aramadın” demesi üzerine Çile A., “Kendi işimi hallederim” karşılığını verdi.

Güçlükle sakinleştirilen Çile A., Isparta Devlet Hastanesi'ndeki doktor raporunun ardından polis merkezinde ifade verdikten sonra bırakıldı.

KAYIP KADINI AİLESİ ÖNCE ÖLDÜRÜP SONRA YAKMIŞ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Malatya’da geçen yıl polise kayıp olarak bildirilen Hanife D’nin (39) aile içi infaza kurban gittiği iddialarına ilişkin yürütülen çalışmada, gözaltına alınan 4’ü kadın 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Hidayet Mahallesi’nde önceki gece polisin bir eve yaptığı baskının ardından gözaltına alınan ve sorguları tamamlanan şüpheliler Malatya Adliyesine götürülerken gazetecilerin "Hanife D’yi neden öldürdünüz" sorularına "iftira" karşılığını verdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, düzenlediği basın toplantısında, olayın aydınlatılmasıyla ilgili bilgiler verdi.

Hanife D’nin, polise kayıp olarak bildirildiği gün Yamaç Mahallesi’ndeki evinde kocasının kardeşi R.D tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünün ortaya çıktığını belirten Pehlivan, olayın aydınlatıldığını ve somut delililerin bulunduğunu kaydetti.

-POLİSİN DİKKATİ BAŞKA YÖNLERE ÇEKİLMEK İSTENMİŞ-

Hanife D’nin kaybolmasının ardından polise ihbarda bulunan bir kişinin kayıp kadını İzmir Otogar’ında gördüğünü bildirdiğini ifade eden Pehlivan şeyle konuştu: "Malatya Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbarın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla otogar görüntüleri temin edilerek detaylı incelendi. Ancak görüntülerde kadına hiçbir şekilde rastlanmayınca araştırmalara devam edildi.

Yapılan çalışmalar ışığında şüphelilerin de itiraflarıyla cinayet aydınlatılmış oldu.

Hanife D’nin polise kayıp ihbarı verildiği gün, Yamaç Mahallesi’ndeki evinde R.D tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü, çuvala konularak Hidayet Mahallesi’ndeki eve getirilen kadının cesedinin burada çuvalla evin avlusuna gömüldüğü, bir süre sonra yakalanma endişesiyle çıkarılan cesedin evin önünde yakıldığı, ardından bazı parçaların çöpe atıldığı bazılarının da gömüldüğü tespit edildi."

-ŞÜPHE ÇEKMEMEK İÇİN EVİ BOYAMIŞLAR-

Polisin dün evin içinde yaptığı kazıda bazı kemik parçalarına rastlandığını anlatan Pehlivan, "Son günlerde polisin hareketliliğinden rahatsız olan şüphelilerin kemiklerin bulunduğu kısmın üzerine beton döktüğü ve evi boyadıkları ortaya çıktı" dedi.

-OLAY- Bir süreden beri çalışma yürüten Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Hidayet Mahallesi’ndeki bir eve baskın yaparak Hanife D’nin akrabaları olan 8 kişiyi gözaltına almıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen şüpheliler sorguya alınırken evin çevresinde kazı yapan polis bazı kemik parçalarına ulaşmıştı. Bir süre sonra olay yerine getirilen şüpheli Ramazan D’nin, polise kadının gömüldüğü yerlerle ilgili bilgi verdiği öğrenilmişti.

AHLAKSIZ TEKLİF CİNAYETİ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Adana'da 46 yaşındaki Mustafa Kandemir’i, alacağına karşılık eşi ve kızıyla birlikte olmak istediği iddiasıyla öldürüp, cesedini nehre attığı iddiasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Mehmet Dinç’in yargılanmasına başlandı. Dinç, Kandemir’in kendisine bir kadın getirdiğini, buna karşılık da, “Ben seni eğlendirdim. Sen de kızınla, eşinle beni eğlendir” diyerek, ahlaksız teklifte bulunması üzerine cinayet işlediğini söyledi.

4 Mart’ta meydana gelen olayda, Mısır Çarşısı’nda cep telefonu ticari yapan Mustafa Kandemir, 10 yıllık arkadaşı Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde çalışan Mehmet Dinç’i telefonla arayarak gezi ve sohbet teklifinde bulundu. Dinç, bir arkadaşına ait otomobille Kandemir’i alıp birlikte Dilberler Sekisi’ne gitti, burada birlikte alkol aldı. Bir süre sonra Kandemir, daha önceden tanıdığı bir kadını telefonla arayarak çağırdı. Dinç, gelen kadınla Galleria İş Merkezi civarındaki açık otoparkta birlikte oldu.

Daha sonra 2 arkadaş, Beyazevler Mahallesi’ndeki DSİ Çamlığı’na giderek araçta içmeyi sürdürdü. Bu sırada, aralarında alacak-verecek konusunda tartışma çıktı. Dinç’in iddiasına göre, Kandemir daha önce verdiği ve her ay faizini aldığı 34 bin TL borç paranın bir sonraki aya ait faizine karşılık arkadaşına, eşi veya büyük kızıyla birlikte olma teklifinde bulundu. Dinç, arkadaşının bu teklifi karşısında kendini kaybederek, araçta bulunan satırla Kandemir’i ensesine vurarak öldürdü, daha sonra da cesedini Seyhan Nehri’ne attı.

Kandemir’in cesedinin bulunmasının ardından soruşturma yürüten polis, en son onunla birlikte görülen Dinç’i gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Dinç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayan Dinç, pişman olduğunu söyledi. Kandemir’in, eşi ve kızıyla birlikte olmak istediğini söyleyince kendini tutamadığını anlatan Dinç, kendini şöyle savundu:

CİNAYETİ ANLATTI

“12 bira aldık. 3’er tane içtik. Mustafa bana, ‘Seni eğlendireyim mi?’ dedi, ben de ‘Sen bilirsin’ dedim. Galeria’nın arkasında bir bayan arkadaşı varmış, onun yanına gittik. Ağaçların civarında ben bayanla birlikte oldum. Bayanın parasını da Mustafa verdi. Mustafa ile tekrar geri çıkıp, Dilberler Sekisi’nin üst kısmında içmeye devam ettik.

Benim Mustafa’ya 34 bin lira borcum vardı. ‘Bunun faizini ödemedin’ dedi. Biraz sıkışık olduğumu ve gelecek ay ödeyeceğimi söyledim. Bana, ‘Bunu söylemenin yeri değil, bana ödemenin kolay yolu var’ dedi. Nasıl olacak diye sorduğumda, ‘Ben seni eğlendirdim biliyorsun, senin büyük kızın var, hanımın var, bu ayın öbür ayın faizini...’ derken alkollü olduğunu söyleyip, susmasını istedim, elimle ağzını kapattım. Elime vurup, ‘Alkollü de olsam söylüyorum’ dedi.

El freninin olduğu yerde satır gözüme ilişti. Kesici tarafını elime aldım, kafasına vurdum. Otomobilin kapısını açtı, aşağıya indi. Rampaydı, ayağı kaydı düştü. Yardımcı olmak amaçlı koştum, o sırada ‘Seni şerefsiz. Boşuna mı para verdim, bir kere yapsam ne olacaktı?’ dedi. O anda kendimi kaybettim. Çünkü ondan öyle bir şey beklemiyordum. Arbede yaşadık, suya düştü, bana ‘Senin avradını da, kızını da elinden alacağım’ dedi. Ben de hayatımda ilk defa böyle bir olay yaşıyorum.

Daha sonra korktum, olay yerini terk ettim. Polisler eve geldiğinde öldüğünü öğrendim. Çok pişmanım, 10 yıllık arkadaşımdı, böyle olmasını istemezdim.”

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

FUHUŞ PAZARLIĞI EMNİYETTE BİTTİ... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, fuhuş yapıldığı yönünde ihbar aldıkları Aksaray'daki bazı otel ve diskolara müşteri gibi sivil polis gönderdi.

Polisler, kadınlara seri numaraları alınmış para vererek fuhuş için anlaşıp içki ısmarlardı. Kadınlarla anlaşan polislerin haber vermesi ile dışarıda bekleyen ekipler, saat 02.00 sıralarında belirlenen yerlere baskın yaptı.

Yapılan baskında 10'u yabancı uyruklu kadın, toplam 25 kişi gözaltına alındı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürelen kadınların bazıları yüzleri gizlemeye çalıştı.

Yapılan işlemlerin ardından sınırdışı edilecek kadınların arasında bankacı ve ekonomistlerin de bulunduğu belirtildi.

EN LANETLİ DÜĞÜN... AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Aklar Köyü eski muhtarlarından 64 yaşındaki 3 çocuk babası Tevfik Uçar, en küçük oğlu Kerim Uçar’ı Aklar Köyü İlköğretim Okulu Bahçesi’ndeki eğlenceli düğün ile akrabalarından Elif Uçar ile evlendirme kararı aldı.

Okul bahçesi davetlilerle doldu. Gelin ve damat düğün töreni için yerlerini aldılar. Ancak akşam saatlerinde kesilen elektrik bir türlü gelmedi. Saat 22.00 sıralarında elektrikler gelirken, eğlenceli düğün geç de olsa başlayabildi. Gelin ve damat dans edip oynarlarken, yakınları ve davetliler de genç çifti yalnız bırakmadı.

Düğün coşkuyla devam ederken, damadın babası Tevfik Uçar okulun merdivenlerinden inmeye çalışırken yuvarlanarak yere düştü. Başını merdivenlere çarpan eski muhtar Tevfik Uçar, 112 Acil Servis ambulansıyla Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybetti.

AKIMA KAPILDI

Baba Tevfik Uçar’ın ölümü gelin ve damat ile konuklara bildirilmezken, düğün sırasında aynı aileden bir başka ölüm haberi üzüntü yarattı. Sürekli kesilen elektriğe müdahale etmek isteyen damadın amcaoğlu 44 yaşındaki Özcan Ali Uçar, elektrik direğine çıktı. Akıma kapılan Uçar, yere düşerek yaşamını yitirdi. Acı haberi düğün bitiminde alan Kerim ve Elif Uçar, büyük bir üzüntü içerisinde gözyaşlarına boğuldu. Aklar Köyü’nü düğün gecesinde yasa boğan olayın ardından Tevfik Uçar ve Amcaoğlu Özcan Uçar’ın cenazeleri toprağa verildi.