BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Matlı, yumurta sektörüne iddialı girdi

Türkiye'nin en büyük yem üreticilerinden Matlı AŞ, "Burdan Yumurta" markasını marketteki tüketiciyle buluşturdu.

Abone ol

Günlük 1 milyon 770 bin adet üretim kapasitesiyle Türkiye rekoru kıracak fabrika, ilk etapta günlük 500 bin adet yumurta üretecek. Fabrika sayesinde Canbaz köyündeki göç tersine dönecek, onlarca kişiye iş imkanı sağlanacak. Fabrika tam kapasiteyle çalıştığında işçi sayısı 250'yi bulacak.

22 yıllık profesyonel yem üretme tecrübe ve birikimini yumurta üretimine taşıyan Matlı AŞ, Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Canbaz köyünde hayata geçirdiği Burdan Yumurta Üretim Tesisleri ile sektöre iddialı bir giriş yaptı.

GÜNLÜK 500 BİN YUMURTA ÜRETİM KAPASİTESİ

Matlı Yem Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, geçtiğimiz nisan ayında Karacabey Canbaz köyündeki Burdan Yumurta Üretim Tesisleri'nde üretime başladıklarını belirterek, "Bugün itibarıyla günlük 500 bin adet yumurta üretim kapasitesine sahip olan tesislerimizde, 2011 yılı itibarıyla günlük 1 milyon 770 bin kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu, Türkiye için rekor bir kapasite anlamına geliyor. Ambalajlı ürünlerimizi de piyasaya sunmaya başladık. Ürünlerimiz ilk olarak Karacabey'deki market raflarında yerini aldı. Bayramdan sonra çalışmalarımızı daha da hızlandırarak önümüzdeki ay Bursa'daki marketlerde de tüketiciyle buluşmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

'KÖY YUMURTASI LEZZETİNİ SUNACAĞIZ'

Matlı, yem sektöründeki birikimlerini yumurta sektörüne taşıyacaklarını belirterek, Burdan Yumurta Üretim Tesisleri'nde özlenen köy yumurtası lezzetini tüketiciyle buluşturacaklarını söyledi. 260 bin metrekare arazi üzerine kurulan Burdan Yumurta Üretim Tesisleri'nde tüm hijyen kurallarının hassasiyetle uygulandığını anlatan Matlı, şöyle devam etti:

"Tesislerimiz bugün tüm dünyada yumurta üretim sektöründe kullanılan en üst teknolojiye sahip. Burdan Yumurta, ayrıcalığını, üst düzey üretim teknolojileri ve biogüvenlik uygulamaları ile yem kalitesinin bileşiminden alıyor. Burdan yumurtalar gönül rahatlığıyla tüketebilmeniz için üretimden ambalajlamaya kadar tüm süreçlerde el değmeden paketleniyor. Kirli kırık ayrımından sonra yumurtalar zararlı mikroorganizmalardan da arındırılıyor."