BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

12 Eylül Türkiye'nin önünü açacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, referandumda evet oylarıyla Türkiye'nin önünü açacağını söyledi.

Abone ol

İstanbul'da banliyö tren setleri yenilendi. Düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, referandum konusunda bilgi verdi 12 Eylül'ün Türkiye'nin önünü ve ufkunu açacağını söyledi.

Bakan Binali Yıldırım, Sirkeci-Halkalı banliyö tren hattında yeni tren setlerinin hizmete alınması dolayısıyla Sirkeci Garı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, miladını doldurmuş, konforu fakir ve emniyeti daha düşük setleri, uzun yıllar İstanbullular'a hizmet eden tren setlerini emekliye ayırdıklarını ve yerine her türlü konfora sahip, klima, özürlü vatandaşların seyahat edebileceği, boydan boya vagonlar arasında geçiş olabilen setleri hizmete soktuklarını söyledi.

İSTANBUL'A 27 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Ulaştırma Bakanlığının İstanbul'a yaptığı yatırımların toplamının 27 milyar lira olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Marmaray, 3. Köprü, İstanbul-İzmit Otoyolu ve Lastik Tekerlekli Tüp Geçiş ve şehir içindeki projeleri alt alta topladığımızda 27 milyar lira verilmiş projeler var. İstanbul, Türkiye'nin yarısı ve Türkiye'nin yarısını besliyor. Ekonomisi, ticaretiyle Türkiye'nin bir özeti ve bileşkesi. Onun için İstanbul'a ne kadar harcarsak, ne kadar hizmet yaparsak İstanbul'a olan borcumuzu tam olarak ödemiş sayılmayız. Onun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Çünkü bu şehre bizim borcumuz var. Bu şehir bizim kültürümüzü, geleneğimizi, tarihimizi ve Türkiye'nin geleceğini temsil ediyor.''

Marmaray Projesi ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini de ortaya çıkardıklarını dile getiren Yıldırım, tarihinin 2 bin yıl olduğu konuşulan İstanbul'un Marmaray kazıları sayesinde 8 bin 500 yıllık bir geçmişinin olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Yıldırım, milletten yetki almayan, güç almayan ve sorumlu olmadan yetki kullanan bir anlayış devam ederse, ülkedeki istikrarın da devamlı olamayacağını, bunun için de Türkiye'nin önünde bir fırsat bulunduğunu ifade etti.

12 Eylül günü, Türkiye'de yaşayan 72 milyon insan hakkında karar verileceğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bazıları zannediyor ki partiler arası seçim yapılıyor Türkiye'de. Yok böyle bir şey, 10 ay sonra seçimimizi yapacağız. Ülkede iktidar da belli olacak, muhalefet de belli olacak, ülkeyi yönetecek kadrolar da belli olacak ama 12 Eylül Türkiye'nin ufkunu açacak, milletin devletiyle buluştuğu, millet iradesinin en büyük güç olduğu gündür, müdahaleci anayasadan, bir millet anayasasına geçişin adıdır. Bu anayasada bana ne varsa size de o var. Bu herkesin meselesi.''