BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nilüferli gençlerden barış mesajı

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü sokak tiyatrosu yaparak kutladılar.

Abone ol

Gençlik Meclisi üyelerinin yazıp hazırladığı “Pazara Barış Geldi” adlı oyun, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gazi Pazaryeri’nde sergilendi. Pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşların büyük ilgisini çeken gösteri büyük alkış aldı.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Tepeci “Savaşlar sussun barış konuşsun” diyerek grup adına barış bildirisini okudu. 1 Eylül 1939 yılında başlayan ve yaklaşık 6 yıl süren 2. Dünya Savaşı'nda 52 milyon insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Mehmet Tepecik, “İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün, yani 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak kabul edildi.

TEK YOL 'SAVAŞA HAYIR' DEMEK

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak biliyoruz ki, bugün dünyada insanların kitleler halinde birbirlerini öldürüyor olmasının ana nedeni dünyada hala silahların üretiliyor olmasıdır.

Modern dünyada aşırı üretimin getirdiği kaynak ihtiyacı beraberinde hammadde temelli, demokrasi ile maskelenmiş yeni savaşları getirmektedir. Artık birbirimizi öldürmemenin tek yolu "savaşa hayır" demektir" diye konuştu.