BIST 10.212
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.402,07
HABER /  GÜNCEL

Marmaray'daki asıl sorun açıklandı

Marmaray'ın ücretsiz olması ilk gün izdihama neden oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Marmaray'daki asıl sıkıntı yoğunluk çıktı! TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yoğunluk nedeniyle bazı sorunların yaşandığını, tren sayısını artırdıklarını söyledi. Yolcu sayısının artması halinde yeni senaryolar geliştirdiklerini de anlatan Karaman, Marmaray'ın güvenliğine ise kefil oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isteği Marmaray'ı kilitledi. Erdoğan'ın 15 gün ücretsiz olacak açıklamasının ardından Marmaray'da dün resmen izdiham yaşandı. Bazı yolcuların, güvenlik sistemini devreye sokmasıyla birlikte zaman zaman aksamaların yaşandığı Marmaray'da elektrik kesintisi nedeniyle de bazı seferler aksadı.

ASIL MESELE YOĞUNLUK

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, dün akşam katıldığı canlı yayında, yoğunluk nedeniyle Marmaray'da bazı aksamaların yaşandığını söyledi. Bu konuda çeşitli senaryolar üretildiğini ve önlemler alındığını anlatan Karaman, tren sayısını da artırdıklarını söyledi. İşte Karaman'ın o sözleri;

"Yoğunluk için bazı senaryolar geliştirdik. Mesala orada turnikeleri kapatıp, trenin kenarında değilde burada bekleyin diyebilir miyiz acaba? Yarından sonra daha da sıkışırsak, ne gibi tedbirler alabiliriz bunları tartıştık. Trenlerin sayısını artırdık bir miktar. Şu anda trenlerin sayısını yüzde 25 artırdık. Daha da artırabiliriz bunları planlıyoruz. Bir planlama yapıldı; ancak yolcuların sayısında beklenmedik bir artış oldu. Şu anda bir sorun yok ancak sabah saatlerinde biraz sıkıntı oldu. Yarından itibaren bu sıkıntılar olmayacak"

300 BİN KİŞİ TAŞINDI

Bu arada Marmaray'ın ilk gün yolcu taşıma sayısı da açıklandı. Hizmete girdiği ilk günde Marmaray, 300 bin civarında yolcu taşıdı. 
 
Bunun yanı sıra gün içerisinde bazı yolcuların hatta sürekli gidip geldikleri gözlendi. TCDD, yolcu yoğunluğunun beklenenin üzerinde olması nedeniyle bazı önlemler almak zorunda kaldı. Bu sebeple ilk Sirkeci İstasyonu'nda trenlere duruş verilmedi.
 
TCDD yetkilileri, mümkün olduğunca çok kişinin Marmaray'dan faydalanmasını sağlamak için yolculardan sürekli git-gel yapmamalarını, Marmaray’ı ihtiyaçları ölçüsünde kullanmalarını istedi.
 
Marmaray'ın hizmete girdiği ilk gün TCDD yetkilileri 200 bin civarında yolcu taşınacağını tahmin ediyorlardı.