BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,30
HABER /  GÜNCEL

Hasdal'daki nikaha G.Kurmay sürprizi

Ergenekon tutuklusu Teğmen Çelebi, Hasdal'da Kezban Merey ile dünya evine girdi.

Abone ol
Ergenekon Davası'nda 16,5 yıl hapisle cezalandırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin, Kezban Merey ile Hasdal Cezaevi'nde düzenlenen nikah törenine Genelkurmay'dan çelenk geldi.
 
Ergenekon Davası'nda kararın açıklandığı 5 Ağustos'ta, 16,5 yıl hapisle cezalandırılmasının ardından, hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine 14 Ağustos'ta tutuklanan Çelebi ile nikahlanan Kezban Merey, Hasdal Cezaevi'ndeki törene, gelinlik giyerek, süslenmiş gelin arabasıyla geldi.
 
 Basına kapalı olarak düzenlenen nikah töreninde Çelebi'nin şahitliğini Kılıçdaroğlu ile İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaparken, gelin Kezban Merey'in şahidi ise arkadaşı oldu.
 
Mehmet Ali Çelebi'nin annesi Rukiye Çelebi, babası Muharrem Çelebi, kardeşleri Eda ve Volkan Çelebi ile gelinin ailesi ve bazı avukatların katıldığı törende, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'nin cezaevlerini izleme komisyonu üyesi milletvekilleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir, Özgür özel ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da yer aldı. Nikahı ise Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Gülten Tozanlı kıydı.
 
Genelkurmay çelenk gönderdi
 
Teğmen Çelebi'nin babası Muharrem Çelebi ise "Benim oğlumun suçunun ne olduğunu belgelesinler onu cezalandıran kararın altına ben de imza atayım. Ama ispatlamadan, belgelemeden benim oğluma ceza verdiler. Her okulu birincilikle bitiren oğlumu burada evlendirmek zorunda kaldım. Oğlum karanlıkta evlendi" dedi. Baba Çelebi, başta Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri birimlerinden çelenkler geldiğini; düğün pastasının da Genelkurmay tarafından gönderildiğini söyledi.