BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Marketlere korku salan çete çökertildi

İzmir'de, marketlerden telefon kontörleri ve para çaldıkları tespit edilen bir çete çökertildi.

Abone ol

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmir ve Isparta'da bazı marketlerde hırsızlık yapan bir çeteyi takibe aldı. Yapılan çalışmalarda çetenin liderliğini M.D. isimli şahsın yaptığı belirlendi.

M.D. ile yardımcısı G.A. Isparta'da 3 ayrı markette hırsızlık yaparak İzmir'e kaçtı. M.D. ile G.A. isimli zanlılar olaya karıştıkları araçla birlikte yakalandı. İki zanlının yapılan sorgusunda 10 kişinin daha çetenin içinde olduğu belirlenerek eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, örgüt lideri M.D., yardımcısı G.A., örgüt üyeleri R.Ö., A.Ö., M.Ö., H.Ç., R.E., Ö.Ş.T., F.Ö., İ.G., H.E. ve G.K.N. yakalandı. Zanlılarla birlikte 16 bin TL değerinde çeşitli markalarda sigara, 2 bin TL değerinde telefon kontörleri ve olaylarda kullandıkları suç aletleri ele geçirildi.

Ayrıca, İ.G.'nin evinde yapılan aramada 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca ve bu tabancaya ait iki şarjör, ayrıca geçen ay Balçova ilçesinde çantası çalınan D.A.'nın kredi kartı ele geçirildi.

Bugüne kadar 31 ayrı eyleme karıştıkları tespit edilen zanlıların yaklaşık 50 bin TL değerinde tekel maddesi çaldıkları belirlendi. Şahıslardan ele geçirilen mallar sahiplerine teslim edildi. Zanlılar yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi