BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Söke Dünya Çevre Günü'nü kutladı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Söke’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çevre Yürüyüşü ile başlayan kutlamalar Söke Atatürk Şehir Parkı’nda devam etti.

Abone ol

Çevre Yürüyüşü nedeniyle Hükümet Meydanı’nda toplanılırken; Fevzipaşa İlköğretim Okulu Bolu Yöresi Halk Oyunları gösterisi sundu.

Gösteri sonrasında Söke Belediyesi Şehir Bandosu eşliğinde Cumhuriyet, İstasyon, Kubilay Caddesi güzergahından yürüyüş ile Atatürk Şehir Parkı’na geçildi. Çevre Günü Kutlama törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer’in eşi Derya Demirezer ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin eşi Zümrüt Özekmekçi’nin yanı sıra; Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna, Söke Belediye Meclis Üyeleri Şeref Palabıyık, Filiz Ceylan, Metin Mutafoğlu ve Orhan Zararsız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Bakır, CHP İlçe Başkanı Sevim Şahin ve İlçe Yöneticileri katıldı.

Dünya Çevre Günü kutlama programında günün anlamına ilişkin konuşma yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Çevre kirliğinin gün geçtikçe atmaktadır. Gerekli önlemler alınmazsa ve hemen harekete geçmediğimiz takdirde dünya elimizden kayıp gidiyor. Çevre konusunda ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri ise erozyon. Anadolu böyle giderse 30 yıl içinde yok olacak. Bu nedenle çevre etkinliklerine sahip çıkmalıyız, Çevre için tüm dünya el ele vermeliyiz” dedi.

Törende bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘En Güzel Bahçe Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Site Bahçesi kategorisinde Yenikent Mahallesi Onur Sitesi birinci, Özen Sitesi 6 ve 7. Blok ikinci, Cem Sitesi üçüncü, Halay Sitesi dördüncü oldu. Müstakil Ev ve apartman bahçesi kategorisinde Mustafa İçel birinci, Meliha Özkesici ikinci, Cennet ve Rıza Kaplan üçüncü, Aşur Tunca dördüncü oldu. Ev ve işyeri balkon ve teras kategorisinde Meral Özgün birinci, Yakup Yaşar ikinci oldu. Söke Belediyesi 6. ‘En Güzel Bahçe Yarışması’nda özel ödül Kaymakamlık lojmanına verilirken; Çevre Bayrağı’nı İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer’in eşi Derya Demirezer aldı. Yarışmanın jüri özel ödülünün sahibi ise Dr. Yasemin Çelikten oldu.

Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında atıl pil toplama yarışmasına ilçenin 18 okulu katılırken, toplam 107 Kg atık pil toplandı. İlköğretim Okullarında Atatürk İlköğretim Okulu 22 Kg ile birinci, 15 Kg ile Behiye Hanım İlköğretim Okulu ikinci, 13 Kg ile Vakıfbank ve 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulları üçüncülüğü paylaştı. Liselere 12.5 Kg ile HF Anadolu Lisesi birinci, 3.5 Kg ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi ikinci, 2.6 Kg ile İmam hatip Lisesi üçüncü oldu. Bitkisel Atık Yağ toplama yarışmasına sadece Hilmi Fırat Anadolu Lisesi katıldı.

Söke Belediyesi Çevre Günü etkinliklerinde Vakfbank İlköğretim Okulu Dans ekibi Sarızeybek isimli oyunlarını sahnelerken, Kocagözoğlu İlköğretim Okulu Ege Yöresi oyunlarını sergiledi. Dereceye giren resimlerin sergilendiği etkinlikte Söke Belediyesi tarafından vatandaşlara çiçek dağıtımı gerçekleştirildi.