BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.503,72
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül'ün partisinin adı belli oldu

Türkiye Değişim Hareketi'nin partileşmesine kısa bir süre kaldı. Yeni partinin ismi yarın açıklanıyor.

Abone ol

Mustafa Sarıgül önderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi (TDH), parti olma yolunda son aşamaya geldi. Partinin isminin 'Türkiye Değişim Partisi' olduğu öğrenildi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, resmi açıklamanın ve partinin yol haritasının cumartesi günü Sarıgül tarafından İstanbul WOW Otel'de yapılacağı bildirildi.

Mustafa Sarıgül, CHP'den ihracının ardından TDH adı altında partileşme çalışmalarını başlatmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanı seçilmesinin ardından Sarıgül'ün de partiye katılacağı bazı gazetelerde yer almıştı. Ancak TDH lideri Sarıgül, iddiaları yalanlamış, geçen hafta Ümraniye'de yaptığı mitingde siyasi yolculuğuna kendi partisi olan TDH'de devam edeceğini ve kimseyi yarı yolda bırakmayacağını dile getirmişti. Mustafa Sarıgül, bugün il başkanlarıyla İstanbul'da bir araya gelecek. Toplantıda partinin teknik konuları masaya yatırılacak. İl başkanlarını tek tek dinleyecek olan Sarıgül, cumartesi günü ise partinin yol haritasını açıklayacak.

PARTİNİN İSMİ HAZIR

TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın, en geç Haziran ayının sonunda partiyi kuracaklarını açıkladı. İl başkanları toplantısında teknik konuları konuşacaklarını belirten Aydın, “Partinin ismi de hazır” dedi.