BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankaragücü Aydın Toscalı'yı kaptı

Ankaragücü, son olarak Kayserispor'da forma giyen savunma oyuncusu Aydın Toscalı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Abone ol

Saray Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, Ankaragücü Basın Sözcüsü Avni Kavlak ile Ankaragücü Genel Menajeri Ender Yurtgüven'in hazır bulunduğu imza töreninde Aydın Toscalı, kendisini 2 yıllığına Sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Ahmet Gökçek, Aydın'ın takıma çok şey katacağına inandıklarını belirterek, "100. yılımızda önemli transferler yapacağımızın sözünü verdik. Aydın ile buna başlıyoruz. Transferde önem verdiğimiz şeylerin başında tecrübe geliyor. Aydın, yıllardır Kayseri'de belli bir standartın üzerinde oynadı. Ankaragücü'ne çok şey katacaktır. Aydın'ı Ümit hocamız ikna etti. Aydın ile çalışacak olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu ifade eden Aydın Toscalı ise, "100. yılda Ankaragücü'nde olmaktan dolayı mutluyum. Büyük bir camiaya geldiğimin ve beklentilerin büyüklüğünün farkındayım. Kayseri'deki istikrarımı buraya yansıtmak istiyorum. 100. yılımızda Ankaragücü'nü hak ettiği yere getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarından ardından imza töreni gerçekleştirildi. İmza töreninin ardından ise başkan Gökçek, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gökçek, yeni sezonda üst sıralara oynamayı ve Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini belirterek, "100. yılda şampiyon olamamak da başarısızlık değil. 100. yılında şampiyon olamayan takımlar var. Son 10 yılda Ankaragücü'nün bulunduğu yer belli. Olabildiğince ligi üst sıralarda bitirmek ve Türkiye Kupası'nı kazanmak ve gelecek sezon Avrupa Kupaları'nda oynamak istiyoruz" dedi.

Transfer çalışmalarında Avrupa çapında kabul görmüş futbolculara yöneldiklerini belirten Gökçek, "Tüm Avrupa tarafından kabul edilmiş milli takımlarında forma giyen baskıyı kaldırabilen oyuncular alacağız. Bu doğrultuda Dünya Kupası'nı da yakında izleyeceğiz. Bu isimleri ayın 10'undan itibaren teker teker kamuoyuna tanıtacağız" dedi. Gökçek, bazı basın yayın organlarında Galatasaray'ın milli stoperi Emre Güngör ile anlaştıklarına dair çıkan haberleri ise yalanladı. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak Paris Saint-Germain'den gelen Fransız yıldız Rothen'i yeni sezonda da takımda tutmak istediklerini ifade eden Gökçek, "Rothen'in bonservisi elinde. Kendisiyle büyük ölçüde anlaştık. Geçen sezon aldığından daha az bir para almayı kabul etti. Kulübümüz menfaatleri doğrultusunda bunu biraz daha düşürmek istiyoruz. Pazartesi günü bu konu kesinlik kazanacak" diye konuştu.

Savunma oyuncuları Koray Çölgeçen'e Trabzonspor'un teklifte bulunduğunu ifade eden Gökçek, "Koray'a teknik direktörler yoluyla bir teklif yapıldı. Bizim de böyle bir transfere karşı Trabzonspor'dan ciddi bazı oyuncular istiyoruz. Yine teklifte bulunurlarsa bu şekilde görüşebiliriz" dedi.

Sözleşmesi sona eren ve Fenerbahçe'yle anlaştığı iddia edilen Elyasa Süme ile ilgili bir soruya ise başkan Gökçek, "Elyasa'yı teknik direktörümüz Ümit Özat'ın raporu doğrultusunda yeni sezonda kadromuzda düşünmüyoruz. Kendisi serbest bir oyuncu istediği kulüple görüşebilir. Ama bildiğim kadarıyla Fenerbahçe'yle anlaşma gibi bir durum ortada yok" şeklinde cevapladı.