BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.393,26
HABER /  EKONOMİ

Rus turistlere artık sahip çıkacaklar

Rusya Federal Turizm Ajanslığı (Rosturizm), Türkiye dahil beş ülkede resmi turizm büroları açmayı planlıyor

Abone ol

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in önümüzdeki günlerde Türkiye'ye yapacağı ziyarette Rus turistlerin güvenlik konusunun da ele alınacağı kaydedildi.
Rusya Spor, Turizm ve Gençlik Bakanı Vitali Mutko, vatandaşlarının tatil için sık sık ziyaret ettiği beş ülkede turizm büroları açacaklarını belirtti.


Bakan Mutko, "Beş ülkede Rosturizm'a ait temsilcilik açmayı düşünüyoruz. Öncelikle Rusya'dan fazla turistin gittiği Türkiye, Mısır ve İsrail'de büro açacağız." dedi.


Vitali Mutko, "Rusya elçilik ve konsoloslukları, vatandaşların tatiliyle ilgili sorunların çözümünde zorluklarla karşılaşıyor." diye konuştu.

Bakan Mutko, Başbakan Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyarette de Rus turistlerin güvenlik konusunun görüşeceğini sözlerine ekledi. Yurtdışında zor duruma düşen Rus vatandaşlara yardım etmek amacıyla hükümet maliye programını artıracaklarını kaydeden Mutko, "Başbakanlık 10 Haziran'a kadar bu programın maliye kısmını i belirleyecektir. Başbakan bu tarihe kadar 2010 yılı bütçesinde değişiklik ve önerilerin konulması talimatında bulundu. Rakamı belirliyoruz. Şimdi bu konuyu görüştüğümüz için herhangi bir rakamı söylemek istemiyorum ." dedi.