BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mardinde onlarca el bombası

Memleketin altı bomba dolu. Mardin Mazıdağı'nda bir evin bahçesinde onlarca el bombası bulundu.

Abone ol

Mardin Mazıdağ'da bir evin bahçesinde yapılan kazıda 33 el bombası bulundu. Evin bir önceki sabihi Hizbullah üyesi çıktı.

Mazıdağı ilçe merkezinde kimliği açıklanmayan bir kişi, satın aldığı evde hafriyat çalışması başlattı. Çalışmalar sırasında toprak altından çıkan bir poşetin içerisinde 33 adet el bombası bulundu. Şahsın durumu polise bildirmesi üzerine olaya savcılık el koydu.  

Evin önceki sahibinin Hizbullah terör örgütünden sabıka kaydının bulunduğunun tespit edilmesi üzerine savcılık, evde başka mühimmat bulunabileceği ihtimali üzerine kazı çalışmaları başlattı.

Plastik bir paket içinde bulunan 4 el bombasının, seri numaralarının silindiği ve menşenin henüz belirlenemediği öğrenildi. Bu arada, el bombalarında parmak izine rastlanılmadığı belirtildi.

Bombalar araç lastiğinin içinde

Mardin'in Mazıdağı ilçesindeki el bombalarının evin mutfak duvarının yıkımı sırasında poşetler içinde araç lastiğine yerleştirilmiş olarak bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Halen cezaevinde olduğu bildirilen Fadıl ile kardeşi Abdülkadir Şani'ye ait olduğu belirlendi. İki kardeşin oturduğu ev bir süre önce Mikail Ekinci tarafından satın alındı. Ekinci, yerine yeni bir bina yapmak amacıyla satın aldığı evi iş makineleriyle yıktırdı.