BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dünya vatandaşlığı eğitimi

Bahçeşehir Üniversitesi, Columbia Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Abone ol

ABD'nin Columbia Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile dün bir işbirliği protokolü imzalayan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, ''dünya vatandaşlığı eğitimi konusuna büyük önem verdiklerini'' söyledi.

Yücel gazetecilere yaptığı açıklamada, Columbia Üniversitesi Eğitim Fakültesinin dünyanın en iyi eğitim fakültelerinden birisi olduğunu belirterek kendi üniversitelerinin eğitim fakültesi kurma girişimlerinin 2 yıldır devam ettiğini söyledi.

Columbia Üniversitesi Eğitim Fakültesiyle bu işbirliğinin hem Bahçeşehir Üniversitesi hem de Türkiye için önemli olduğunu ifade eden Yücel, bu işbirliği kapsamında öğretmen yetiştirilmesi, okul öncesi eğitim, master programları ile ''eğitim ve ekonomik kalkınma konulu bir merkezin İstanbul'da kurulacak olmasının'' çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Yücel ''Biz master öğrencilerimizi Columbia Eğitim Fakültesine göndereceğiz, Columbia Eğitim Fakültesinden mezun olan öğrenciler de Bahçeşehir ilköğretim okullarında ve liselerde İngilizce öğretmenliği ve diğer branşlarda öğretmenlik yapma fırsatı bulacaklar'' dedi.

Dünya vatandaşlığı eğitimi konusuna önem verdiklerini ve bu konuda Columbia Üniversitesiyle işbirliği yapmak istediklerini vurgulayan Yücel, İstanbul'un bu kapsamda derin ve zengin kültürüyle bu işbirliğinin sürdürülmesi açısından en uygun yer olduğunu söyledi.

Columbia Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Susan Fuhrman da gazetecilerin soruları üzerine, fakültelerinin dünyanın diğer ülkelerindeki eğitim kurumlarından yeni bir şeyler öğrenmeye önem verdiğini, küresel vatandaş kavramına ve uluslararası eğitime inandıklarını anlattı.

Fuhrman, Türkiye'de başka üniversitelerle de eğitimde işbirliği yapmak isteyip istemediklerinin sorulması üzerine kendilerine gelecek işbirliği tekliflerine açık olduklarını belirtti. Bahçeşehir Üniversitesinin programlarının son derece iyi olduğunu ve onlarla yaptıkları işbirliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Fuhrman, Bahçeşehirin kuracağı Eğitim Fakültesinin de mükemmel olacağına inandıklarını ve bunun bir parçası olmayı istediklerini belirtti.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi işbirliği kapsamında ilk olarak Eğitim ve Ekonomik Kalkınma Merkezi kurulacak ve eğitimin bir ülkenin ekonomisine yansımaları konusunda etkinlikler, paneller ve araştırma çalışmaları başlatılacak. İki üniversite ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi kurulması başta olmak üzere özellikle Okul Öncesi Eğitim, Ölçme ve Değerlendirme, İngilizce Eğitimi, Yüksek Öğretim Yönetimi, Eğitim Liderliği ve Öğretmen Yetiştirme konularında işbirliği yapacaklar.