BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  SPOR

Maradonanın ilk icraatı

Arjantin Milli Takımı’nın başına gelen Maradona ilk maç kadrosuna Messi’yi almazken Barcelona’ya da mesaj yolladı.

Abone ol

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Maradona ülkesinin milli takım patronu olarak resmen açıklandıktan kısa süre sonra 19 Kasım’da İskoçya’ya yapılacak ziyeret için kadrosunu belirledi. Messi’nin yer almadığı kadroda Maradona kaptan olarak Javier Mascherano’yu seçti.

Barcelona’da forma giyen yıldız futbolcuyu kadroya almama sebebi olarak Olimpiyat Oyunları’nda yer almasını gösteren Maradona, "Barcelona ve Başkan Laporta Messi’nin Olimpiyat Oyunları’nda yer almasına yardımcı olarak tam bir centilmen gibi davrandılar. Bu sene hazırlık maçlarında Messi’yi almayacağımız hakkında anlaşmıştık. Bu yüzden Messi yok ama eğer Barcelona "oyna" derse kadrodaki yeri hazır" dedi.

Messi’nin yer almadığı hazırlık maçı kadrosunda Sergio Aguero, Carlos Tevez, Lisandro Lopez, German Denis ve kaptan Javier Mascherano gibi yıldızlar yer alıyor.

Maradona taktikle ilgili de kısa bir açıklama yaparken, Hampden’da dört defans oyuncusu olacağını söyleyerek üçlü defansı bozduğunu duyurdu.

Son yedi maşında sadece 1 galibiyet alabilen Arjantin, 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde grubunda üçüncü sırada yer alıyor.

Arjantin’in İskoçya Kadrosu:

Kaleciler: Juan Pablo Carrizo (Lazio), Sergio Romero (AZ Alkmaar)

Defans Oyuncuları: Nicolás Burdisso (Internazionale), Fabricio Coloccini (Newcastle), Martín Demichelis (Bayern Munich), Daniel Díaz (Getafe), Gabriel Heinze (Real Madrid), Javier Zanetti (Internazionale)
Orta Saha Oyuncuları: Ángel Di María (Benfica), Fernando Gago (Real Madrid), Luis González (Porto), Jonás Gutiérrez (Newcastle), Javier Mascherano (Liverpool), Maximiliano Rodríguez (Atlético Madrid), José Sosa (Bayern Munich)
Forvetler: Sergio Agüero (Atlético Madrid), Germán Denis (Napoli), Lisandro López (Porto), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Carlos Tévez (Manchester United)