BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  SPOR

Aslantepe çalışanları iş bıraktı

Galatasaraylılar'a sıkıntılı haber. Taraftarların sabırsızlıkla beklediği Türk Telekom Stadı inşaatında sıcak gelişme.

Abone ol Seyrantepe'de Galatasaray Spor Kulübü için yaptırılan Türk Telekom Stadyumu'nun inşaatında çalışan 750 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan işçiler, yüklenici firma yetkilileriyle görüşmek istedi. Uzun süre bekleyen işçiler, işbaşı yapmama kararı aldı.

ÜÇ AYDIR PARA ALAMIYORUZ İDDİASI

İşçiler adına konuşan Recep Bülbül isimli işçi, şantiyede toplam 750 işçinin çalıştığını ve yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ifade etti. Çok zor durumda kaldıklarını söyleyen Bülbül, "Maaşlarımız bir yana, sigortalarımızı da tam yatırmıyorlar. Kaldığımız yerler pislik içerisinde. Sağlıksız koşullarda yemek yiyoruz. İş kazalarına karşı bekleyen bir doktorumuz yok. Birçok arkadaşımız yaralandı. Gidip kendi cebinden masraflarını yaptı. Paralarımızı alıncaya kadar işe başlamayacağız. Yetkililere sesleniyoruz; bir an önce gereğini yapın." diye konuştu.

BASIN DIŞARI ÇIKARTILDI

Bu arada, öğle saatlerinde şantiyeye gelen TOKİ ve yüklenici firma yetkilileri, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Yetkililer, güvenlik görevlilerine talimat vererek basın mensuplarının inşaat alanından çıkardı. Şantiye kapısında basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Polis ekipleri de, herhangi bir taşkınlığa karşı şantiye çevresinde önlem aldı.