BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.399,42
HABER /  SPOR

Skibbe iddialı konuştu

Skibbe, maçın yapılacağı Luz Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Abone ol

Skibbe, maçın yapılacağı Luz Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Alman teknik adam, "buradan bir puan almak iyi olur ama biz kazanmak istiyoruz" dedi.

Çok önemli eksikleri olduğunu hatırlatan Skibbe, "ama yeteri kadar iyi oyuncularımız da var. Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası'nda gerekli değişiklikleri yapamamamız önümüzdeki haftalarda belki problem çıkabilir. Ama Benfica karşısında bunun sıkıntısını yaşamayacağız" diye konuştu.

Benfica'da her futbolcuyu tanıdığını belirten Skibbe, "rakibimizde hem genç yetenekler, hem de uluslararası kariyeri iyi olan futbolcuları var" dedi.

Skibbe, savunma ağırlıklı bir futbol oynamayacaklarını belirterek, "takım olarak mümkün olduğunca hücum oynamayı düşünüyoruz. Elbette hücum oynarken, savunmayı da elden bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın son maçlarda deplasmanda kötü sonuçlar aldığının hatırlatılması üzerine Alman teknik direktör şöyle konuştu:

"Herşeyden önce rakip çok önemli. Benfica gibi yüksek kapasiteli bir takıma karşı oynayacağız. Ama biz birçok maçta deplasmanda gol attık ve ofansif oynayıp iyi oyun sergiledik. Hücum ve savunma arasında iyi bir ayar bulmalıyız, bu bizim için önemli."

Takımının eksik oyuncular bulunmasına karşın yüksek bir potansiyeli olduğunu savunan Skibbe, Avrupa'nın iyi oynayan takımlarının düzeyinde olduklarını dile getirdi.

Lincoln gibi önemli oyuncuların olmadığı maçta sistem değişikliğine gidebileceklerini belirten Skibbe, "Hasan ve Aydın gibi iki oyuncumuz yok, Kewell'ın yerine bir oyuncuyu olmaması bizim adımıza üzücü. Son Gaziantepspor maçının ilk yarım saati gibi oynamamızı istiyorum. Potansiyelimizin, Avrupa'nın en iyi oynayan takımlar kapasitesinde olduğunu düşünüyorum. Bunların içinde Benfica da var" dedi.

Michael Skibbe, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediklerini, bu nedenle hafta sonundaki Fenerbahçe derbisinin, Benfica maçı kadar önem taşıdığını vurguladı.