BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.428,08
HABER /  GÜNCEL

Maradona ve Figo Çeçenistan'da sahaya çıkıyor

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, dünyanın şöhretlerinden oluşan bir futbol takımına karşı kendi ülkesinin futbol takımının kaptanı olarak sahaya çıkıyor.

Abone ol

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, dünyanın önde gelen şöhretlerinden oluşan bir futbol takımına karşı kendi ülkesinin futbol takımının kaptanı olarak sahaya çıkıyor.

Aralarında Diego Maradona, Portekizli yıldız Luis Figo, Fransız kaleci Fabian Bartez, İngiltere milli takımının eski oyuncuları Robbie Fowler ve Steve McManaman'ın da bulunduğu yıldızlar Grozni'de yeni inşa edilen stadyumun açılış töreninde oynanacak maçta şöhretler karması formasını giyecek futbolcular arasında.

Çeçenistan lideri, sezon başında Ruud Gullit'i sahibi olduğu Terek Grozni futbol takımının başına geçirerek de spor gündeminin ilk sıralarına oturmuştu.

Peki bu maç neden düzenleniyor? Çeçenistan'da hayat normalle mi döndü?

Kafkaslar uzmanı, gazeteci Oliver Bullough, ''Hayır. Bu kesinlikle Ramazan Kadirov'un düşünmemizi istediği şey. Benzer etkinlikleri geçmişte de düzenlemişti'' diyor.

Kadirov, uyguladığı sertlik politikasıyla Çeçenistan'da kontrolü sağlamış durumda.

Hollandalı eski yıldız Gullit Kadirov'un takımı Terek Grozni'nin teknik direktörü

Çeçenistan lideri, yoğun insan hakları ihlalleri ve yargısız infaz uygulamalarıyla da suçlanıyor.

Savaş ve Barış Gazeteciliği Enstitüsü'nün Kafkasya Editörü Oliver Bullough, şöhretler karması maçı gibi etkinliklerin Çeçenistan kaynaklarının israf edilmesi anlamına geldiği görüşünde.

Kimi tahminlere göre Çeçenistan'ın dünya üzerinde en yoğun mayınlanmış yerlerin başında geldiğini kaydeden Bullough, ''Yoksulluk çok ağır. Yüzbinlerce çocuk 15 yıl süren savaşın yarattığı travmanın mağduru. Kaynakların ideal şekilde harcanması olduğunu düşünmüyorum bu tür etkinliklerin'' diyor.