BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.484,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

40 milyar dolarlık yolsuzluğu sordu

CHP'li Gürsel Tekin, AK Parti'nin imar yolsuzluğunu açıkladı

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Üsküdar'da sadece imar rantında elde edilen para 40 milyar dolar. Bir tanesi gelsin 'Arkadaş 40 milyar dolar yolsuzluk diyorsun, yok böyle bir şey' desin. Gözlerinin içine baka baka ispatlayacağım. İspatlamazsam siyaseti bırakırım" dedi.

Tekin, seçim çalışmaları kapsamında Üsküdar'da muhtarlar, dernekler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleriyle biraraya geldiği toplantıda, katılımcıların sorunlarını dinlemek istediğini söyledi. Bir sivil toplum kuruluşu üyesinin "Aile Sigortası" hakkında daha açıklayıcı bilgi edinmek istediğini söylemesi üzerine Tekin, bu projenin, CHP tarafından yeni keşfedilmiş bir proje olmadığını belirtti. Projenin, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde uygulanan ve yıllardır sosyal devletlerin uygulaması gereken bir proje olduğunu söyledi.

YOLSUZLUK SORUSU

Tekin, Türkiye'de 2010 yılında yoksul sayısının bir milyona yakın arttığını belirterek, "Üsküdar'da sadece imar rantında elde edilen para 40 milyar dolar. Siz yandaşlara 40 milyar dolar imar rantı elde edeceksiniz. '14 milyon yoksula 7 milyarı nereden bulacaksın?' diye çıkıp meydanlarda söyleyeceksiniz. Bir tanesi gelsin, 'Arkadaş 40 milyar dolar yolsuzluk diyorsun, yok böyle bir şey' desin. Gözlerinin içine baka baka ispatlayacağım. İspatlamazsam siyaseti bırakırım" dedi.