BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  MAGAZİN

Ünlü türkücü nine oldu!

Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi şu sıralar nine olmanın heyecanını yaşıyor İşte ünlü türkücünün bu konu hakkındaki açıklamaları

Abone ol

Türk halk müziğinin ünlü sesi Bedia Akartürk, nine oldu. 65 yaşındaki sanatçının torunu 26 yaşındaki Bade Parvizi, İzmir'deki Gazi Hastanesi'nde Erk adını verdiği bir erkek çocuk sahibi oldu. Kızı Nihan Seller ile anne olan torununu ve torununun çocuğunu bağrına basan türkücü, "Bundan daha büyük mutluluk yok" dedi.

Yaşamını İstanbul ve Almanya arasında gidip gelerek sürdüren sanatçı Bedia Akartürk, torunu Bade'nin doğumu nedeniyle İzmir'e geldi. Kızı Nihan Seller ile torunu Bade'nin sezaryenle doğum yapmasını heyecan içinde bekleyen, anneannelikten 'büyük anneliğe' terfi eden Bedia Akartürk, duygularına DHA'ya anlattı. 2 kilo 820 gram ağırlığında, 45 santimetre boyunda dünyaya gelen torun çocuğu Erk'e güzel sesiyle ninni söyleyen Akartürk, "Benim için çok önemli bir gün. Çünkü torunumun çocuğunu kucağıma aldım. Torun çocuğunu görmek Allah'ın büyük lütfu. Allah herkese böyle mutlulukları nasip etsin. Evlat sermaye, torun kardır derler. Bu karın karı. Karın karı derler ama bunun kaynağı evladından geliyor. Evladın sevgisi onlara hep böyle devri alem gibi devrediyor. İnsan, herşey bir yana evladını ayrı bir duyguyla seviyor. Allah herkese, evladın güzel sevgisini tatmayanlara da tattırmayı nasip etsin" diye konuştu.

Bedia Akartürk, mesleği gereği kızından ve torunundan çoğu zaman uzak kalmak zorunda kaldığını belirtti. Akartürk, "Torun çocuğundan ayrılmak çok zor gelecek. Ancak ulaşım imkanları rahat, o sayede çok uzak kalacağımı sanmıyorum" dedi. Bedia Akartürk'ün kızı Nihan Seller de anneanne olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kızının doğum sırasında bir operasyon da geçirdiğini belirten Seller, "Hem kızım hem torunum çok iyi. O nedenle çok sevinçliyim, çok da heyecanlıyım. Torunum sayesinde 4 kuşak bir aradayız. Annem inşallah torununun torununu da görür" diye konuştu.

Öte yandan damat Sina Parvizi, kayınvalidesi ve büyük kayınvalidesinin 'kız' beklentileri olduğunu söyledi. Parvizi, "Öncelikle baba olduğum için çok mutluyum. Bizimkiler kız istiyorlardı, olmadı. İlki erkek oldu, ben çok sevinçliyim. Kızı inşallah bundan sonra kucaklarlar" dedi.