BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Karadeniz'in 5 ilinde PKK alarmı

Samsun, Ordu, Kastamonu, Tokat ve Amasya'daki polis ve jandarma birimleri uyarıldı.Tunceli'de, güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyonlar sırasında, bu sabah Bingöl'ün Yedisu ile Tunceli'nin Pülümür İlçeler

Abone ol

Terör örgütü PKK, Kastamonu saldırısının ardından yine Karadeniz bölgesinde ses getirecek eylem peşinde. Tunceli'de örgütün üst düzey isimlerinin telsiz şifresi çözüldü. Buna göre örgütün Karadeniz ekibinin 5 ilde eylem hazırlığı içinde olduğu açıklandı.

Tunceli'de, güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyonlar sırasında, bu sabah Bingöl'ün Yedisu ile Tunceli'nin Pülümür İlçeleri arasındaki ormanlık alanda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

TUNCELİ VE BİNGÖL'DE SICAK TEMAS

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor. Güvenlik güçleri, dün sabah Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nin dağlık alanından Bingöl'ün Yedisu İlçesi kırsalına geçmek isteyen kalabalık bir PKK'lı grubu tespit etti. Bölgeye hemen, Tunceli ve Bingöl'den helikopterler ile çok sayıda özel hareket timini sevk edildi. Güvenlik güçlerinin ‘teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren ve Bingöl'ün Yedisu İlçesi kırsalındaki ormanlık alana kaçtıkları belirlenen PKK'lılar ile bu sabah saatlerinde yeniden sıcak temas sağlandığı bildirildi.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI HAKKINDA NET BİLGİ YOK

Şiddetli çatışmaların yaşandığı dağlık ve ormanlık alanlarda belirlenen terör hedefleri, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan 2 Kobra tipi helikopteri tarafından bombardıman altına alındığı belirtildi. Bingöl'den de Yedisu İlçesi kırsalına gönderilen çok sayıda özel hareket timinin operasyonlara katıldığı bildirildi. Arazi arama ve tarama faaliyetleri devam ederken ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgilere ulaşılamadı.

KARADENİZ'DE EYLEM HAZIRLIĞI

Öte yandan, jandarmanın yaptığı teknik çalışmalar ve telsiz dinlemelerinden elde ettiği bilgilere göre, PKK'nın Karadeniz bölgesindeki gruplarının yeni bir eylem hazırlığı içinde oldukları belirlendi. PKK'nın Karadeniz bölgesindeki 3 ayrı grubun liderinin, Tunceli bölgesindeki örgüt sorumlularıyla yaptığı şifreli telsiz görüşmeleri çözüldü. Karadeniz'deki PKK'lıların yeni bir eylem hazırlığında olduklarının belirlenmesi üzerine, başta Samsun Ordu, Kastamonu, Tokat ve Amasya'daki polis ve jandarma birimleri uyarıldı.