BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Adana bu vahşet ile çalkalanıyor!

13 yaşındaki çocuğun başını taşla ezdi, kulağını ısırıp koparttı, sonra üzerine çıkıp zıplayarak öldürdü

Abone ol

Mehmet Sirvendi'nin başını taşla ezip, kulağını ısırarak kopartan, üzerinde zıplayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 28 yaşındaki Şefik Karataş, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ADANA'da ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Mehmet Sirvendi'nin başını taşla ezip, kulağını ısırarak kopartan, üzerinde zıplayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 28 yaşındaki Şefik Karataş, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Şefik Karataş, iddiaya göre 14 Eylül 2010 günü Levent Mahallesi'ndeki evlerinin yanındaki parkta oynayan ilköğretim 7'inci sınıf öğrencisi Mehmet Sirvendi'yi belirlenemeyen bir nedenle tutup yere yatırdı. Çocuğun başını yere vuran Karataş, bununla da yetinmeyip taşla kafasını ezdi, ardından ısırarak sol kulağını kopardı. Çocuk yerde kıvranırken Karataş, bu kez kanlar içindeki çocuğun üzerine çıkıp zıplamaya başladı.

Mahalle sakinlerinin "Birisi oğlunu öldürüyor" diye telefon açması üzerine baba 34 yaşındaki Hüseyin Sirvendi ve akrabaları olay yerine koştu. Şefik Karataş'ı oğlunun üzerinde zıplarken gören baba Sirvendi çılgına döndü. Baba ve diğer yakınları tarafından linç edilmek istenen Karataş, polis ekipleri tarafından olay yerinden kaçırıldı. Hastaneye kaldırılan çocuk ise 16 gün sonra yaşamını yitirdi.

HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORMUŞ
Tutuklanan Şefik Karataş hakkında 'çocuğu canavarca his ve eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Karataş, olay günü aşırı derecede uyuşturucu kullandığını ve hiç bir şey hatırlamadığını söyledi. Karataş, sadece çocuğun yere düştüğünü hatırladığını ve daha sonra da polislerin kendisini alıp götürdüğünü öne sürdü.

Halen olayın şokunu yaşadığını belirten öldürülen çocuğun babası Hüseyin Sirvendi ise, "Gördüğümde oğlumun üzerinde zıplıyordu. Elimden zor aldılar. Adalete sonuna kadar güveniyorum. Bu canavara en ağır ceza verilmesini istiyorum. Bir daha dışarı çıkmasın. Ölünceye kadar cezaevinde kalsın. Eğer afla ya da az cezayla çıkarsa, bu caninin cezasını biz veririz" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Karataş'ı, çocuğu canavarca his ve eziyet çektirerek öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı

 

14 YAŞINDAKİ ÖZ KIZINA TECAVÜZ ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]SAMSUN Vezirköprü'ye bağlı bir köyde yaşayan ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki G.Ş., iddiaya göre bir süre önce öz babası A.Ş.'nin (41) tecavüzüne uğradı.

Tecavüz sonucu hamile kalan G.Ş., bu durumu yakınları ve çevresinden uzun süre gizlemeyi başardı. Pazar gecesi karın ağrısı şikâyeti ile amcası ve yengesi tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen G.Ş., burada muayene olmayı beklerken yalnız başına tuvalete gitti.

Habertürk'ün haberine göre genç kızın uzun süre tuvaletten çıkmaması ve içeriden bebek ağlama sesi duyulması üzerine tuvalete giren personel, G.Ş.'nin doğum yaptığını ve dünyaya getirdiği kız bebeği boğmaya çalıştığını gördü. Durum hemen jandarmaya bildirildi. G.Ş. ifadesinde, öz babası A.Ş.'nin tecavüzü sonucu hamile kaldığını belirtti.

Genç kız, hastanede tedavi altına alınırken, doğan bebek kuvöze alındı. Gözaltına alınan baba A.Ş. ise sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandı. A.Ş.'nin ilk eşinin bir süre önce öldüğü, daha sonra başka bir kadınla evlendiği, iki evliliğinden toplam 10 çocuğu bulunduğu ve G.Ş.'nin ilk eşinden dünyaya geldiği öğrenildi.

 

 

GAZİANTEP CANİSİ BÖYLE YAKALANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Gaziantep'te, 5 Mayıs'ta anne ile üç çocuğunu boyunlarından tek kurşun ile vurarak öldürülmesiyle ilgili aranan katil zanlısı 49 yaşındaki Cuma Ayhan, yakalandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Konak Mahallesi 70040 nolu sokak, 26 numaralı evde oturan Gül Aksoy ve çocukları 14 yaşındaki Melisa ve ikizleri 8 yaşındaki Melike ve Kader 5 Mayıs gecesinde evlerinde boğazlarına tek kurşun sıkılarak, öldürülmüştü. Sahtecilik suçundan cezaevinden bir süre önce tahliye edilen Adem Aksoy'un oturduğu evde eşi ve çocuklarının öldürülmesiyle ilgili geniş çaplı araştırma yapan polis, katil zanlısı olarak belirlediği Cuma Ayhan'ı ararken, ona yardım ettikleri belirlenen oğlu Sefer Ayhan ve arkadaşları Cesur Bulut gözaltına almıştı. Cinayet sırasında Sefer Ayhan'ın babasının silahından çıkan kurşunların boş kovanlarını toplayıp, evde sakladığı anlaşılırken, diğer zanlı Bulut'un ise cinayet sırasında kapıda beklediği tespit edildi. İki kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KÖYÜNÜN MEZARLIĞINDA SAKLANMIŞ

Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Cuma Ayhan'ı yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan polis, zanlının akrabalarının yaşadığı Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Sam Köyü'nde pusuya yattı. Zanlının, köyün yaklaşık 500 metre uzağındaki mezarlıkta olduğunu belirleyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, mezarlığa operasyon düzenledi. Operasyon sırasında yakalanacağını anlayan Cuma Ayhan, bıçakla sol bileğini kesti. Zanlı, yaralı bir şekilde yakalanırken, polis tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve tedavisi yapıldı.

Zanlının cinayet gününden bu yana, mezarlıkta aç, susuz beklediği için bitap düştüğü öğrenildi.

OĞLUNU ÖLDÜRDÜĞÜ ADAMI HARACA BAĞLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Eryaman’da yaşanan olay ve sonrasındaki filmlere konu olacak inanılmaz gelişmeler yaşandı

Çete lideri, Ankara'da 33 yaşındaki genci öldürdü. Dava dört yılda bitmeyince, öldürdüğü adamın babasını 'Neden benden davacı oldun' diye haraca bağlayıp 100 bin TL'sini aldı.

Eryaman'da 8 Temmuz 2007'de yaşanan olay ve sonrasındaki filmlere konu olacak inanılmaz gelişmeler yaşandı. Oto galerici Mehmet Ergezer, satın almak istediği silahı bürosunda denedi. Kartonpiyer duvarı delen mermi arkada oturan Hüseyin Gökhan Kaygusuz'u öldürdü.
Ergezer, sadece 28 gün cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildi. Silahı satan emekli polis müdürü Mustafa Kemal Öczan ise ifadesi alındıktan sonra mahkemeye dahi sevk edilmeden serbest bırakıldı. Sincan Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Özcan ve Ergezer 3'er yıl hapis cezası aldı. Ancak dosya temyiz için gittiği Yargıtay'da, aradan geçen 3 yıla rağmen karara bağlanmadı.

Senet imzalattı

Bu süre içinde Abdurrahman Y. ile birlikte silahlı çete kuran Ergezer'in ilk işi oğlunu öldürdüğü için kendisinden şikayetçi olduğu baba Ayhan Kaygusuz'dan (60) haraç almak oldu. Birlikte hareket ettiği çete üyeleriyle baba Kaygusuz'a ait işyerine giden Ergezer, Kaygusuz'a 100 bin TL'lik senet imzalattı.

Oğlunu öldüren kişiye senet vermek zorunda kalan Kaygusuz, Ergezer ve adamlarından senedi ve işyerini geri alabilmek için evini satmak zorunda kaldı. Baba Kaygusuz daha sonra Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kaygusuz, Ergezer'in silahlı kişilerce kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ederek işyerini bastığını daha sonra senet imzalattıklarını anlattı. Kaygusuz çete hakkında defalarca suç duyurusunda bulunduğunu da söyledi.

ÇETE OPERASYONU

Gelişmeler üzerine Ankara Emniyet Müdürülüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, liderliğini Ergezer ve hırsızlıktan sabıkası bulunan Abdurrahman Y.'nin yaptığı çeteyi takibe aldı. Çete üyelerinin Antalya'da bulunan bir otelin sahibine de zorla senet imzalattığı, kumar oynattıkları kişilere yine senet düzenleyerek işyerlerine ve evlerine el koydukları belirlendi. Şüphelilerin ayrıca çeşitli işyerlerini de kurşunladıkları tespit edildi. Yeterli delillere ulaşan polis dün savcılık talimatıyla 17 ayrı adrese operasyon düzenledi. Aralarında Ergezer ve Abdurrahman Y.'nin bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 15 kişinin şikayetçi olduğu öğrenildi.

POSTERE ATEŞ ETTİ

Emekli Emniyet Müdürü Mustafa Kemal Özcan, oto galerici Mehmet Ergezer'e silah satışı yapmak istedi. Özcan, getirdiği silahları masanın üstüne koyarak Ergezer'e tek tek gösterirken beylik tabancasını da Ergezer'e uzattı. Özcan, duvarda asılı Galatasaray posterini göstererek, "Galatasaray posterine sık" dedi. Ergezer'in silahı ateşlemesi üzerine mermi posterin asılı olduğu kartonpiyer duvarı delerek işyerinin kasasında oturan 33 yaşındaki Hüseyin Gökhan Kaygusuz'un kalbine saplandı. Birkaç aylık nişanlı olan ve evlenme planları yapan Kaygusuz, hayatını kaybetti. 

KISKANÇLIK KRİZİNE GİRDİ VE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]KIRIKKALE'de, 5 çocuk annesi 31 yaşındaki Zeynep Gezici, eşi aynı yaştaki Bülent Gezici'yi, üzerine bir yıl önce kuma getirdiği 22 yaşındaki Filiz Y. ile yatarken av tüfeğiyle kalbinden vurarak öldürdü.

Olay, saat 01.00 sırlarında Yenimahalle Semti'ndeki gecekonduda meydana geldi. Hırsızlık, kaçakçılık ve tehdit gibi 9 ayrı suçtan sabıkalı, işsiz olan Bülent Gezici, Zeynep Gezici ile 11 yıl önce evlendi. Bu evlilikten 5 çocuğu olan Bülent Gezici, 1 yıl önce Filiz Y.'yi eve kuma olarak getirdi. Bir yıldır, 2 kadınla aynı evi paylaşan Bülent Gezici, dün gece nikahlı eşi Zeynep Gezici ile tartışmaya başladı.

Çıkan tartışmadan sonra sinirlenen Bülent Gezici, iddiaya göre Zeynep Gezici'ye "Kumanla yatmaya gidiyorum" diyerek odasına çekildi. Bu sırada sinirlerine hakim olamayıp, kıskançlık krizine giren Zeynep Gezici, eşine ait ruhsatsız av tüfeğini alarak eşiyle kuma Filiz Y.'nin birlikte yattığı odaya daldı. Zeynep Gezici, çıplak halde yatakta yatan eşi Bülent Gezici'yi kalbinden vurdu.

Silah sesini duyan komşuları, polise ihbarda bulundu. Eve gelen ekipler, ağır yaralı Bülent Gezici için ambulans istedi. Gelen ambulans ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Bülent Gezici, yolda yaşamını yitirdi.

Gözaltına alınan ve polisteki sorgusunda suçunu kabul eden 5 çocuk annesi Zeynep Gezici, "Bir anlık sinir ve yaşadığım kıskançlık sonucu ne yaptığımı bilemedim. Üzgünüm, böyle olmasını istemezdim. 5 çocuk ortada kaldı" dedi. Gezici, bu sabah Adliye'ye sevk edildi.

Bu arada polisin ifadesini aldığı Filiz Y.'nin de 'hırsızlık'tan sabıkasının bulunduğu tesbit edildi.

KAYIP KIZIN CESEDİ DENİZDEN ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Çalıştığı gıda firmasından dün çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 18 yaşındaki Müjde Adıgüzel'in denizde cesedi bulundu. Genç kızın çalıştığı işyerindeki çekmecesinden, 'Sizi seviyorum. Beni unutmayın' yazılı not çıkarken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bugün, saat 11.00 sıralarında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Göztepe İskelesi yakınlarında denizde ceset gören vatandaşlar, polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen deniz polisi, cesedi bota alıp karaya çıkardı. Araştırmada, cesedin işçi olarak çalıştığı gıda firmasından dün ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmeyen ve kayıp başvurusuyla aranan Müjde Adıgüzel'e ait olduğu belirlendi. Ailesi tarafından dün saat 22.00 sıralarında polise kayıp başvurusu yapılan genç kızın çalıştığı işyerine giden ekipler, çekmecesinde, 'Sizi seviyorum. Beni unutmayın' yazılı bir not buldu.

AĞLAYARAK İŞYERİNDEN AYRILMIŞ

Çalışma arkadaşları Müjde Adıgüzel'in, dün, öğlen saatlerinde, telefonla konuştuktan sonra ağlayarak işyerinden çıkıp bir daha dönmediğini söyledi. Polise ifade veren baba İlhan Adıgüzel ise, kızının herhangi bir sorunu bulunmadığını dile getirdi. Polis, genç kızın intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde dururken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Genç kızın cesedi ise, nöbetçi savcının talimatıyla otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

LİSELİ KIZA SOKAK ORTASINDA TACİZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Antalya'da yolda yürüyen lise öğrencisi 17 yaşındaki A.S.'ye arkadan sarılıp parka doğru sürüklemek isteyen ve genç kızın direnmesi üzerine eliyle taciz ettiği öne sürülen 48 yaşındaki R.K. gözaltına alındı.

Olay, dün öğle saatlerinde Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana geldi. Okuldan çıkıp evine giden lise son sınıf öğrencisi A.S., iddiaya göre sokak ortasında bir kişinin tacizine uğradı. İşsiz R.K., genç kıza arkasından sarılıp onu çocuk parkına sürüklemeye çalıştı. Direnen genç kız, kendisini elle taciz ettiğini ileri sürdüğü adamın elinden kurtularak yakında bulunan polis merkezine koştu. Polis, çevrede yaptığı araştırma sonunda R.K.'yı kısa sürede yakaladı.

Ağlayarak tacizi anlatan kızın annesi ile bir sınıf arkadaşı da karakola geldi. Babasının durumu öğrenmesinden korkan A.S., polis merkezinde şikayetçi olmaktan vazgeçti. Polis, R.K. ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.