BIST 10.097
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.412,29
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bülent Didinmez'i böyle çizdiler!

Kaset depremi yaşayan MHP'de neler oluyor. Baraj altı kalabilir mi? MHP Genel Merkezi'nde bu soruların izini sürdük.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Haberin başlığı muhtemelen okuyucularımızı yine kızdıracak. Çünkü bahsettiğimiz çizilme sadece MHP Genel Merkezi binasındaki asansörde bulunan Bülent Didinmez'in isminin bulunduğu tabelanın çizilmesi...

Ama bu çizik çok şeyi anlatıyor. Özel hayatıyla ilgili görüntüleri ortaya çıktıktan sonra yaptığı açıklama ile direneceği mesajı veren Didinmez'in teşkilattaki işte bu tepkiler üzerine istifa etmek zorunda kaldığını söylemek çok yanlış olmasa gerek.

Çünkü biliyoruz ki uzun yıllar dava arkadaşlığı yapan Bahçeli için de bu ayrılık kararını vermek, istifa etmesi için baskı yapmak kolay olmadı.

Bu izlenimi kaset skandalı ile sarsılan MHP Genel Merkezi'ne yaptığımız kısa ziyarette edindik. MHP lideri Bahçeli'nin ikinci katta bulunan makam odasına çıkan asansörde ilk istifa eden Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun makam odalarının bulunduğu katları gösteren isimleri sökülmüştü.

Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Didinmez'in makam odasına çıkan karşı asansörde ise durum biraz daha farklıydı. Daha yeni istifa eden Didinmez'in ismi henüz kaldırılmamıştı ama üzeri öfkeli olduğu anlaşılan bir partili tarafından sivri uçlu bir cisim ile çizilmişti.



Şimdi ne olacak? MHP bu sürecin altından nasıl kalkacak? Çaldığımız her kapıda bunun "AK Parti operasyonu" olduğu konusunda kesin ifadeler duyduk. Amaç MHP'yi baraj altı bırakmak... Seçim sonrası gerçekleştirilecek Anayasa değişikliğinde 367 gücü elde edecek olan AK Parti'nin elini güçlendirmek...

BDP OLUR MHP OLMAZSA BU ÜLKE BİTER!

Parti yöneticilerinin en büyük tepkisi işte böyle olduğunu düşündükleri plana. MHP'nin üst düzey yetkililerinden biri, BDP'nin olduğu ama MHP'nin olmadığı bir Meclis'te yapılacak Anayasa değişikliğine "Eğer böyle olursa işte o zaman bu ülke bitmiş demektir" diyor.

SEÇİM SONRASI OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TOPLANABİLİR

Ama kimse umutsuz değil. Seçmenin buna izin vermeyeceğini, MHP'nin de baraj sorunu yaşamayacağını düşünüyorlar. Bunun üç nedeni var. Hedefte aslında Bahçeli'nin olduğunu herkes kabul ediyor. Ama içten içe kaynayan partide "yüksek dava amaçları" gözetilerek bu gerilimin seçim sonrasına kadar bekletileceği beklentisi var. "Kurmaylarını yenile, parti yönetimini revize et, çürükleri temizle" şeklindeki çağrılara Bahçeli'nin seçim sonrası olağanüstü bir kurultayla yanıt vermesi sürpriz olmayacak. Yöneticiler de bölücülük gibi büyük bir tehlikenin yanında Bahçeli'ye yönelik kişisel eleştirilerin şimdilik geri planda kalacağını, partinin bu anlamda gücünü arttıracağını düşünüyor. İkinci nokta ekonomik sıkıntılar. Bu sıkıntıları yaşayan insanlar AK Parti'den kopuyor. Yöneticilere göre kopan oyların gideceği tek adres de CHP değil MHP olacak. Ve tabi seçmenin MHP'siz bir Anayasa değişikliğine izin vermeyeceği beklentisi de MHP'nin baraj altı kalmayacağına inanan yöneticilerin umudu...

KAMUOYU ARAŞTIRMALARI İNANDIRICI DEĞİL



MHP'li yöneticiler kamuoyu araştırmalarını inandırıcı bulmuyor. Vatandaşın bu anketleri bir "fişleme" olarak görüp gerçek duruşunu yansıtmadığını düşünüyorlar. O nedenle baraj altı tartışmaları kimseyi korkutmuyor.

BAHÇELİ ÇOK ÜZGÜN

Peki bu süreçte Bahçeli'nin durumu nasıl? Kaset skandalı sonrası meydanlarda hükümeti sorumlu tutan sert açıklamalar yapan Bahçeli'nin "çok üzgün" olduğunu öğreniyoruz. Kolay değil bunca yıllık dava arkadaşlarını üstelik böyle bir nedenle kaybetmek....

MHP bütün bu depreme karşın başlattığı yoğun seçim çalışmasını aksatmadan yürütüyor. Hem Bahçeli'nin ilçe ilçe, il il planlanan yoğun programı sürüyor hem de illerde adayların çalışmaları.

BAHÇELİ BÖYLE GÜLSE OYLARINI 5 PUAN ARTTIRIR!



Kaset depremi ile sarsılan MHP'de bütün masalarda partinin yayın organı olan bir dergiyi görüyoruz. Kapağı Bahçeli'nin fotoğraflarıyla dolu olan dergide dikkatimizi çeken Bahçeli'nin çok sık rastlamadığımız gülen fotoğraflarının seçilmil olması oluyor. Dergideki fotoğrafları inceleyince MHP'den, "Bahçeli normalde bu kadar gülse hiçbir şey yapmadan oylarını 3-5 puan arttırabilir" düşüncesiyle çıkıyoruz.