BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
HABER /  GÜNCEL

MAÖL kayıt yenileme sayfası 2018 MAÖL kayıt ücreti ne kadar

Eğitim hayatına açık liseden devam eden öğrenciler için MAÖL geç başvuru yapma işlemleri devam ediyor. MAÖL geç kayıt 28 Ekim saat 17.59'a kadar yapılacak. AÖL kayıt ücreti ise 30 lira. Peki AÖL ders seçimi nasıl olacak?

Abone ol

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2018/1. kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Eğitim hayatını açıktan devam eden lise öğrencilerin tercih ettiği MAÖL kayıt işlemleri 28 Eylül cuma günü saat 17.59'a kadar devam edecek. MAÖL geç başvuru ücreti ise 30 lira olarak belirlendi. MAÖL başvuru ödeme bankaları listesi haberimizde...

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2018/1. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Söz konusu kurumlarda eğitim alan öğrenciler, 28 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler. İşte, AÖL ve MAÖL kayıt yenileme işlemlerine dair tüm detaylar...

MAÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR: Öğrenci adayları; sınav bedelinin 30,00 TL sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesinden T.C. kimlik numaralarını bildirerek (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alacakları geçici T.C. kimlik numaraları ile) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracaktır. Sınav bedelinin yatırıldığına dair belge muhafaza edilecektir. KKTC de ise ilk kayıt yaptıran öğrenciler sınav bedelinin 15 TL sini kayıt yaptıracağı okul müdürlüğünün, kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere, okul aile birliği hesabına makbuz karşılığında yatıracaktır.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden, öğrencilik durumu aktif veya donuk olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yapabilir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ I. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

KİMLER SINAV ÜCRETİNDEN MUAF: Sınav Ücreti muafiyeti olanların (mahkeme tedbiri, şehit yakını, gazi vb.) Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek öğrencilik durumunu “Aktif” yaptırıp kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmaları gerekmektedir.

Sınav bedelini yatıran öğrenci yüz yüze eğitim aldığı Okul/Kurum müdürlüğüne başvurup, kayıt yenileme işlemini yaptırır.

Ücret muafiyeti olan öğrenciler durumlarını belgelendirmeleri halinde sınav bedelini yatırmaz.

Ücret muafiyet belgeleri taranıp sisteme kaydedilir. Kayıt yenileme işlemi yaptıran öğrenciler sistemden ders seçimini yaparak, kitaplarını Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden alabilir.