BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.416,82
HABER /  SEÇİM

Mansur Yavaş Ankara'lılara ilk sözünü verdi!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş ilk sözünü verdi bile.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Mansur Yavaş, en temel insan hakları olarak nitelediği ihtiyaçlardan başlayacak icraatlarına...

"Ankara'daki haksızlığı ortadan kaldıracağım" diyen Yavaş, "belediye, halkın sırtından bütçe açıkları kapatılan bir işletme olmaktan çıkarılacak, sosyal devletin vatandaşına hizmetten başka önceliği olmayan saygın bir kurumuna dönüştürülecektir." diye ekledi...

İşte Mansur Yavaş'ın Ankara'lılara verdiği ilk sözleri:

ANKARA'LILAR BELEDİYENİN AÇIKLARINI KAPATIYOR

Belediyeciliğin varoluş nedeni kentteki insanlara ‘’EN TEMEL İNSAN HAKLARI’’sayılan temiz hava, temiz ve ucuz su, düzenli ve ucuz ulaşım hizmetleridir. Oysa günümüz büyükşehir yönetiminde başarısız, savurgan ve denetimsiz belediyeciliğin maliyeti kentte yaşayan yurttaşlarımızın, vatandaşlarımızın sırtına yüklenmektedir. Bu nedenle; özellikle su ve toplu taşım hizmetlerinin zarar etmeyecek şekilde kar amacı güdülmeden halkımızın hizmetine sunulması gerekirken, bu hizmetler maliyetin çok üzerinden halka satılmaktadır.Şu anda bu en temel insan hakkı dediğimiz insan ihtiyaçları; belediyenin diğer açıklarını kapatma vasıtası olarak görülmekte ve bu nedenle zaten geçim darlığı içindeki kesimlerin üzerine Ankara belediyesinin bütçe açıklarını kapatma görevi olarak yüklenmektedir.

İLK SÖZÜM BU HAKSIZLIĞI ORTADAN KALDIRMAK 

Ankaralılara ilk sözüm; bu haksızlığı ortadan kaldırmaktır. Artık belediye, halkın sırtından bütçe açıkları kapatılan bir işletme olmaktan çıkarılacak, sosyal devletin vatandaşına hizmetten başka önceliği olmayan saygın bir kurumuna dönüştürülecektir.

SU VE TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNDE İNDİRİM 

Bu amaçla ilk neşter, su ve toplu taşıma hizmetlerine vurulacak, oranlarını ve ayrıntılarını seçim kampanyasında açıklayacağım indirime gidilecektir. Görevi Ankaralıların hayatınıkolaylaştırmak olan bir belediyenin halkı müşteri gibi görme dönemi son bulacaktır. Su parası, otobüs ve metro hizmetlerinden başlamak üzere uygulayacağımız indirimlerle belediyeyi; kentteki insanları müşteri gibi gören belediye olmaktan çıkarıp, kamuhizmeti sunan gerçek belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz.
 

ANKARA BİR AVM DEĞİLDİR

Ankara bir AVM, Ankaralılar da müşteri değildir. Sosyal devletin sosyal belediyeciliğinin bir gereği olarak işe su ve toplu taşıma ücretlerinde indirimle başlayacağımızı tekrar vurguluyorum. Bu benim Ankaralılara ilk sözüm olsun!

Bu vesileyle Ankaramız için değişim yılı olacağına inandığım 2014’ün, ülkemiz için sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.